Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Μακαρονάδα με παρμεζάνα και σκόρδο



Υλικά 

250 γραμμάρια μακαρόνια (όμορφο σχήμα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 ζωμούς (λαχανικών ή κότας)
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι γάλα
20 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Ενα ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση 

Σε ένα λίτρο καυτό νερό λιώστε τους κύβους καλά, ανακατέψτε

Θα κάνουμε τη συνταγή one pot (όλα μαζί): Σε κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και ροδίστε απαλά τα σκόρδα, ψιλοκομμένα

Προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και το μισό νερό με τους κύβους

Βάλτε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά

Ανακατέψτε συχνά τα μακαρόνια, προσθέστε νερό (με κύβους) όσο χρειάζεται

Μέχρι να βράσουν, τα μακαρόνια θα διώχνουν τα υγρά και θα χυλώνουν, με κρέμα

Οταν βράσουν τα μακαρόνια, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το πιπέρι

Σερβίρετε αμέσως, είναι νοστιμότατα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου