Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Είναι γλυκιά η καρέκλα, Καμμένε

24 ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος μίλησε για όλα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες περί επερχόμενης ρήξης στις σχέσεις Σύριζα-ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι η κυβερνητική συνεργασία θα πάει μέχρι τέλους παρά τις επιμέρους διαφωνίες και διαψεύδοντας ότι υπήρξε καυγάς του με τον πρωθυπουργό.

«Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα. Η σχέση αυτή σε όλη τη διαδρομή θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν μια έντιμη και και δημόσια σχέση και ουδέποτε έγιναν υπόγειοι διάλογοι».

Βγαίνοντας από το δικαστήριο τής Θεσσαλονίκης, τον οποίο τον αθώωσε για την υπόθεση Πάχτα, χαρακτήρισε ξανά «ομήρους» τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούν οι Τούρκοι στην Αλεξανδρούπολη, και επισήμανε ότι ο ίδιος αποφεύγει τις συχνές δηλώσεις για το θέμα.

«Αυτό που επιζητούμε είναι μία κοινή εθνική γραμμή. Είναι δύο παλικάρια, τα οποία βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. Εκείνη την ώρα έκαναν την περιπολία τους διαφυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να κινηθεί η Ε.Ε. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να αποφεύγει να πάρει θέση. Έχουμε τόσα πολλά να διαφωνήσουμε πολιτικά και δεν είναι ανάγκη να διαφωνήσουμε σε τέτοια υπόθεση».

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ονομασία για τα Σκόπια με τον όρο Μακεδονία, ενώ αναφερόμενος στις κατηγορίες της ΝΔ για τον Ιβάν Σαββίδηστράφηκε εναντίον τής Ντόρας Μπακογιάννη και συνολικά τής οικογένειας Μητσοτάκη.


«Η κα Μπακογιάννη, η υπασπίστρια του κ. Χριστοφοράκου, όπου υπάρχει offshore, η οικογένειά της είναι από πίσω, και μιλάει για τον Σαββίδη; Την πρώτη τροπολογία με το θέμα της ΣΕΚΑΠ και την παράκληση να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ ο Σαββίδης, η κυβέρνηση της ΝΔ την έκανε. Δεν μπορούμε να ποδοσφαιροποιήσουμε την πολιτική ή να πολιτικοποιήσουμε το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου