Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Jimmy Hendrix: Νέο album σήμερα, 48 χρόνια μετά το θάνατό του

Ένα ανέκδοτο τραγούδι, κομμάτια άγνωστα αλλά και γνωστά σε νέες βερσιόν: O Τζίμι Χέντριξ συνεχίζει να χαρίζει εκπλήξεις στους θαυμαστές του 48 χρόνια μετά τον θάνατό του, με ένα τρίτο 

Αποτέλεσμα εικόνας για hendrix

μετά θάνατον άλμπουμ, το «Both Sides of the Sky», που κυκλοφορεί σήμερα σε CD, ψηφιακά καθώς και σε περιορισμένο αριθμό δίσκων βινυλίου.

Μετά το «Valleys of Neptune» (2010) και το «People, Hell & Angels» (2013), η Legacy Recordings, η θυγατρική Sony Music που αναλαμβάνει τις επανεκδόσεις τραγουδιών, εκδίδει αυτή τη συλλογή 13 τραγουδιών, όλα τους ηχογραφημένα στο στούντιο μεταξύ 1968 και 1970.

Όταν έγινε γνωστή, στα τέλη Δεκεμβρίου, η ύπαρξη αυτού του δίσκου, ένα τραγούδι κυρίως έκανε να ριγήσουν τους λάτρεις αυτού που θεωρείται ο μεγαλύτερος δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας στην ιστορία, το «$20 Fine».

Επειδή το τραγούδι αυτό ηχογραφήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1969 ήταν άγνωστο στο ρεπερτόριο του Χέντριξ. Και αυτό γιατί ο βασικός ερμηνευτής ήταν ο Στίβεν Στιλς –μέλος του συγκροτήματος Crosby, Stills, Nash and Young — και ο Χέντριξ τον συνόδευε στην κιθάρα», δήλωσε ο Γιαζίντ Μανού, ο γάλλος ειδικός για τον Χέντριξ.

Το CSN&Y ήταν ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της αμερικάνικης ροκ.

Ο Στιλς, πρώην σύντροφος της γαλλίδας τραγουδίστριας Βερονίκ Σανσόν «ουδέποτε μίλησε γι αυτό το τραγούδι. Ωστόσο αυτό αποδεικνύει ότι η οικογένεια κατέχει ακόμη πράγματα, την ύπαρξη των οποίων δεν ξέραμε», προσθέτει ο Μανού.