Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

O Ραπτόπουλος για την Α.Ε.Κ

Τον τιμάνε οι θέσεις του, τώρα που όλοι τα ρίχνουν στην Α.Ε.Κ που δε φταίει σε τίποτα...

Όπως τα έλεγα και από το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, έβγαλαν τον Καζαντζίδη και τραγουδούν...
Έπεισαν τους ΠΑΟΚτσήδες να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον ΠΑΟΚ. Έρχεται λοιπόν ο Μελισσανίδης και λέει δεν... γλεντάει αυτός που έχει λεφτά, αλλά εκείνος που έχει τις γνωριμίες.
Αυτοί έπαιρναν τις Ενώσεις, αλλά ο Μελισσανίδης είναι δυνατός στο παρασκήνιο.

Η πλάκα είναι, ότι δεν μιλάει καθόλου. Εγώ ως Ραπτόπουλος το γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν το ξέρω. Ενώ είναι φίρμες ο Καραπαπάς με τον Κυριάκο Κυριάκου, δηλαδή αν πάνε σε ένα μπαρ, θα τους την πέσουν 30 γκόμενες να τους πάρουν αυτόγραφο, τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΑΕΚ δεν τον ξέρω στη φάτσα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ κάνει αυτό που έκανε ο Αλέφαντος, όταν πλάκωνε τον κόσμο στο ξύλο, στα νιάτα του. Τον πλησίαζε ο άλλος στο ένα μέτρο, έλεγε, έλεγε, τον τουλούμιαζε ο Αλέφαντος και όταν ο άλλος συνερχόταν, ο Αλέφαντος επινε καφέ στον Λυκαβηττό. Αυτό έκανε η ΑΕΚ.

Είναι πανέξυπνη με έναν πανέξυπνο προπονητή. Αυτό έχουμε ως γκάλλοπ στη Μαρμίττα. Ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ΑΕΚ; Ο Μελισσανίδης, ο λαός της ΑΕΚ, οι παίκτες ή ο Χιμένεθ; Η αίσθησή μου είναι ότι ο προπονητής είναι αυτός. Αλλά και ο Μελισσανίδης είναι έξυπνος, παρότι σφιχτός.

Αν πάρει αυτό το πρωτάθλημα από Μαρινάκη-Σαββίδη, είναι το πιο μάγκικο. Βέβαια έκανε και τον πεθαμένο ο Γκαρθία στην Τούμπα. Ουσιαστικά χωρίς να θέλει ο Μαρινάκης, γίνεται ο καλύτερος σύμμαχος του Μελισσανίδη με όλο αυτό το θεατρικό του Αλέκου Σακελλάριου.

Το ΠΟΚ αλληλοβοηθιέται για μία ακόμα φορά τη στιγμή που στο 3-2, στην Τρίπολη, από τον Ιγκλέσιας, ο Καρυπίδης χοροπηδούσε σαν το κατσίκι στις σουίτες του Χαριλάου.

Ο Ολυμπιακός έχει βιολογικά προβλήματα. Σε αυτά συμμαζεύεις την ομάδα και κάνεις αμυντικές αλλαγές. Δεν είναι καθόλου ντροπή το να κερδίσεις με 1-0. Οι διαμαρτυρίες θα κρατήσουν 10 λεπτά. Την άλλη μέρα θα κρατησουν τη νίκη όλοι. Αντιθέτως την ισοπαλία και την ήττα θα την κρατήσουν για καιρό. Οπότε έλεγε και βλακείες ο Γκαρθία μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Το είπα και στο ΑΡΤ, θα το γράψω και εδώ. Πριν δύο χρόνια ο Γκαρθία ήταν στυλάτος. Τον βλέπω με πολλά περιττά κιλά που δυσκολεύουν στις κινήσεις και στις αντιδράσεις από τον πάγκο. Δεν γίνεται να είσαι υπέρβαρος προπονητής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν βλέπει πως είναι οι μεγάλοι προπονητές παγκοσμίως; Πάρτε Σιμεόνε, Μουρίνιο, Κόντε, πάρτε τον Ουζουνίδη, τον Λουτέσκου, τον Χιμένεθ, τον Παντελίδη.

Δεν θέλω να αδικήσω την ΑΕΚ αγωνιστικά. Γιατί στο παραπάνω έγραψα για παρασκήνιο. Σε αυτό θα καταγράψω, γιατί η Ένωση παίρνει αυτό το πρωτάθλημα για αγωνιστικούς λόγους. Τα έχω γράψει άλλωστε πολλές φορές μέσα στη χρονιά.


Η ΑΕΚ και ο προπονητής της έδειξαν, ότι συμμετέχουν στην κατασκοπία του αντίπαλου. Χτυπάνε στις αδυναμίες τους.

Η ΑΕΚ και ο προπονητής της είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχει παίξει το 4-4-2 στην ευθεία, το 4-2-3-1, το 4-3-3, το 3-5-2, το 3-4-3, ανάλογα με τον αντίπαλο και την περίσταση. Σέβεται τον αντίπαλο, δεν δίνει χώρους και η άμυνα δίνει στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα.

Ο Μπακασέτας αποτελεί υπέρβαση σαν εξτρέμ. Ο Λιβάγια κάνει τον χαμάλη του Αραούχο, παρά το γεγονός ότι έχει πιο βαρύ σώμα. Ο Μάνταλος έκανε αυτή τη δουλειά πριν τραυματιστεί. Δεν υπάρχουν οι φίρμες. Θα πάει να παίξει στη γραμμή ο Μασούντ, στα 34 του, όσο του ζητηθεί. Θα παίξει στα κόκκινα ο Λάζαρος. Θα παίξει ο Μπακάκης σε τρεις θέσεις χωρίς να μιλήσει. Αυτό είναι μεγάλο προσόν για μία ομάδα που δεν έχει τους παιχταράδες, αλλά διαθέτει οργάνωση.

Ο Μπακάκης, ο Μπακασέτας, ο Μάνταλος και ο Λιβάγια είναι παραδειγμάτα επαγγελματιών. Παίζουν εις βάρος της προσωπικής τους εικόνας για το καλό της ομάδας και του συνόλου. Θα μπορούσε να πει ο Μπακάκης “δεν γουστάρω να παίζω αριστερό μπακ και στόπερ” ή ο Μάνταλος “δεν θέλω να είμαι εξτρέμ” στο 4-4-2. Δεν το βλέπουν ανταγωνιστικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι.

Ο Σιμόες είναι εξάρι. Πόσες φορές έχει πατήσει φέτος περιοχή ο Σιμόες; Ποιος; Ο Σιμόες... Αυτό είναι υπέρβαση και με παραδείγματα.

Υπέρβαση είναι ακόμα για την ΑΕΚ το γεγονός, ότι έχει τρεις ισάξιους τερματοφύλακες χωρίς να σπαταλήσει εκατομμύρια. Έφαγε τον Ανέστη και μπήκε ο Τσιντώτας που είναι καλύτερος. Και ο Μπάρκας εξίσου καλό μπακ απ; Από την εποχή των Στεργιούδα, Χρηστίδη, Οικονομόπουλου είχε τόσο δυνατή τριπλέτα γκολκίπερ η Ένωση. Είναι μεγάλη υπόθεση.

Ύστερα παίζει ο Βράνιες με τον Τσιγκρίνσκι. Είναι φοβερό δίδυμο, για μένα το καλύτερο στην Ελλάδα. Δεν παίζει από τραυματισμό ο Ουκρανός. Μπαίνει ο Λαμπρόπουλος και βρίσκει χημεία με τον Βράνιες, κατευθείαν. Τσιγκρίνσκι δεν είναι,τη δουλειά του την κάνει όμως.

Πήρε επίσης τα πάνω του ο Γαλανόπουλος. Είναι πιο βελτιωμένος από πέρσι. Αν βελτιώσει τις ταχύτητες και τις εκρήξεις του θα γίνει ακόμα καλύτερος. Αν βελτιωθεί στην ταχυδύναμη θα πάρει πολλά λεφτά από το ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμα μας οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η ΑΕΚ είναι ικανή να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας στοιχεία που δεν έδειξε κανείς αντίπαλός της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου