Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Πότε καταβάλλεται η δεύτερη δόση για το επίδομα παιδιού (A21)


Η πληρωμή της β' δόσης του επιδόματος του παιδιού θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Αναλυτικά, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 25 - 27 Ιουνίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017, σύμφωνα με τη φετινή φορολογική δήλωση.

Η νέα ηλεκτρονική διαδικασία των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Η μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής κατά έναν μήνα κρίθηκε αναγκαία, ώστε να δοθεί στους δικαιούχους επαρκής χρόνος υποβολής της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) για τα εισοδήματα του 2017 και της απαραίτητης νέας αίτησης Α21 για το 2018, δεδομένου ότι, λόγω της πρόσφατης εκκίνησης υποβολής φορολογικών δηλώσεων, είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός, των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί έως τώρα.

Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης στα τέλη Ιουλίου, η οποία και θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 25-27 Ιουλίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2018 έως και την 20ή Ιουλίου.

Sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου