Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ο Μασούτης εξαγοράζει την Προμηθευτική και κατεβαίνει στην Αθήνα



Η βορειοελλαδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ υλοποιεί τον σχεδιασμό της για κάθοδο στην πρωτεύουσα, εξαγοράζοντας την Προμηθευτική.

Στην εξαγορά της αλυσίδας μάρκετ «Προμηθευτική», με ένα δίκτυο 58 καταστημάτων στην Αττική, προχωρά η Μασούτης, υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό της για κάθοδο στην Αθήνα.

Την πληροφορία για την εξαγορά επιβεβαίωσε στη Voria.gr o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βορειοελλαδικής αλυσίδας Γιάννης Μασούτης, ο οποίος, μάλιστα, ανέφερε ότι στις επόμενες τριάντα μέρες θα αλλάξουν οι ταμπέλες της Προμηθευτικής σε Μασούτης.

Όπως είναι προφανές, η εξαγορά αυτή ανακατεύει την τράπουλα στον χώρο του λιανεμπορίου, καθώς ο ηγέτης του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα διεκδικεί πλέον σημαντικό μερίδιο και από την αγορά της πρωτεύουσας. Με την κίνηση αυτή η Μασούτης, τρόπον τινά απαντά στις κινήσεις των μεγάλων λιανεμπορικών της Νότιας Ελλάδας, που επιχειρούν ανάπτυξη στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και αναζητούν επίμονα κατάλληλα σημεία πωλήσεων στη μεγαλύτερη αστική συγκέντρωση, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη.

Η Μασούτης Α.Ε., υλοποιεί πλέον το στόχο της για κάθοδο στην αγορά της πρωτεύουσας με την απόκτηση μίας αλυσίδας μεσαίου μεγέθους που θα της εξασφάλιζε μία δυναμική είσοδο σε Αθήνα και Αττική. Σημειώνεται ότι ο βορειοελλαδικός γίγαντας του λιανεμπορίου έχει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα cash & carry, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ γεωγραφικά καλύπτει τις περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζομένους.
Η Μασούτης, που έκλεσει το 2017 με κύκλο εργασιών στα 761 εκατ. ευρώ, προσθέτει 58 σημεία στην Αττική με έναν τζίρο που πλησιάζει τα 120 εκατ. ευρώ - η Προμηθευτική έκλεσε την τελευταία χρήση (30/06/2017) με πωλήσεις 116 εκατ. ευρώ, έναντι 110 εκατ ευρώ της προηγούμενης εταιρική χρήσης και κέρδη προ φόρων 1, 5 εκατ ευρώ, έναντι 1,8 εκατ της προηγούμενης χρήσης. Η Προμηθευτική απασχολεί 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με περίπου 300 προμηθευτες.

2 σχόλια:

  1. Μεγάλη κίνηση του Μασούτη, θ' αλλάξει τα δεδομένα στα μερίδια αγοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίμιος και εργατικός άνθρωπος ο Διαμαντής. Τον έχω γνωρίσει στην Χαλκιδική στο εξωχικό του στο πολυχρονο. Συμφωνώ οτι η κίνηση αυτή θ αλλάξει την πίτα των Σ/Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή