Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Εκπληκτικό ρεκόρ της Α.Ε.Κ

Η Α.Ε.Κ νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-1) και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα.


Η Ένωση αναδείχθηκε και τυπικά πρωταθλήτρια Ελλάδας και παράλληλα κατέρριψε το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ στο φετινό πρωτάθλημα δέχθηκε μόλις 12 γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Ολυμπιακός από τη σεζόν 1972-1973. Οι «ερυθρόλευκοι» του Γουλανδρή είχαν δεχθεί 13 γκολ σε 34 παιχνίδια, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται 12 φορές σε 30 ματς. Οι Πειραιώτες βέβαια είχαν δώσει περισσότερα παιχνίδια και έχουν καλύτερο μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδας δέχθηκαν τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, δύο από Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Κέρκυρα, Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα σκόραραν από μια φορά απέναντι στην Ενωση. Μία σπουδαία επίδοση για την ΑΕΚ, η οποία με όπλο την πολύ καλή της άμυνα βρέθηκε ξανά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 24 χρόνια. Οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν το ρεκόρ των Πειραιωτών, έγραψαν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πλέον επικεντρώνονται στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ γνώρισε μόλις δύο ήττες, μία από τον Αστέρα στην Τρίπολη (2-0) και μία από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ (0-1).

2 σχόλια:

  1. 51 ΑΓΩΝΕΣ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΥΡΩΠΗ)
    5 ΗΤΤΕΣ (2 - 1 - 2)
    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 21 ΝΙΚΕΣ 7 ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ 2 ΗΤΤΕΣ
    ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΠΑΘΗΤΙΚΟ 0.
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΤΑ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΑ 22 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ. (ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ).
    ΑΑΑΑΑΑΑ.... και έναν αγώνα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβή τα στατιστικά σου. Θα προσθέσω κι εγώ κάποια σε επερχόμενες ΠΙΝΕΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή