Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Χαρουπόψωμο

     

    Υλικά

1 μπουκάλι μπίρα (1/2 λίτρο) όχι πικρή

350γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
150γρ. χαρουπάλευρο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος 

λίγο ελαιόλαδο + λίγο σουσάμι για τη φόρμα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. 

Κοσκινίζετε σε μια λεκάνη τα δύο αλεύρια και τα αναμιγνύετε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τη μπίρα, το μέλι, το ελαιόλαδο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρετε ένα μέτριο χυλό, ούτε πολύ μελάτο, αλλά ούτε και πολύ σφιχτό. Δηλαδή, να πέφτει σχετικά εύκολα από το κουτάλι όταν τον αφήνετε. 

Πασπαλίζετε με σουσάμι τη λαδωμένη φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα του ψωμιού. Πασπαλίζετε από πάνω με λίγο ακόμη σουσάμι και βάζετε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο. 

Ψήνετε για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ακόμα, μέχρι να φουσκώσει όμορφα και να καλοψηθεί το ψωμί σας. Αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά τα ξεφορμάρετε πάνω σε σύρμα και αφήνετε να κρυώσει εντελώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου