Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Παράταση για φορολογικές (μη χαλάμε και τα έθιμα)

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου εξετάζεται για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ενώ δεν αποκλείεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια και να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουλίου, χωρίς όμως να αλλάξει την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης δηλαδή την 31 Ιουλίου.
Οι αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxisnet, αλαλούμ με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ, προβλήματα με τους φιλοξενουμένους αλλά και τις δηλώσεις αγροτών και συνταξιούχων συνθέτουν τη φετινή εικόνα που εμφανίζει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Από την άλλη οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τη δήλωσή τους και το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουνίου είχε υποβληθεί το 47% των δηλώσεων ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 2.950.091. Δηλαδή πρέπει σε διάστημα 12 ημερών να υποβληθούν περισσότερες από τις μισές και συγκεκριμένα 3,3 εκατ. δηλώσεις ή διαφορετικά 275.000 δηλώσεις κάθε μέρα.


Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της δήλωσή τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπόγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2016 αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου