Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Eνδιαφέροντα στατιστικά του Μουντιάλ

Κυρίαρχη πλέον η Γαλλία σε συμμετοχές τελικών στα τελευταία Μουντιάλ, η μεγάλη επίδοση του

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλλια

 Ντιντιέ Ντεσάν, το σερί τελικών της... Μπάγερν και η νέα βελγική αποτυχία. Τα ρεκόρ και τα στατιστικά της 27ης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.Οι πρώτοι σκόρερ

6 γκολ: Κέιν (Αγγλία)

4 γκολ: Τσερίσεφ (Ρωσία), Λουκάκου (Βέλγιο), Ρονάλντο (Πορτογαλία)

3 γκολ: Γκριεζμάν (Γαλλία), Τζιούμπα (Ρωσία), Εμπαπέ (Γαλλία), Καβάνι (Ουρουγουάη), Ντιέγο Κόστα (Ισπανία), Μίνα (Κολομβία)

Γαλλική κυριαρχία

— Τρίτη φορά αναμετρήθηκαν σε Μουντιάλ, τέταρτη φορά σε τελική φάση, ξανά το Βέλγιο υπερίσχυσε της Γαλλίας: 3-1 το 1938 στην Ιταλία, 4-2 στην παράταση του μικρού τελικού το 1986 στο Μεξικό τα άλλα μουντιαλικά, συν 5-0 στo Euro 1984.

— Τρίτος τελικός στα τελευταία έξι Παγκόσμια Κύπελλα για τη Γαλλία, καμιά άλλη χώρα δεν έχει περισσότερα.

— Η Γαλλία θα μετάσχει στον τρίτο τελικό Μουντιάλ της ιστορίας της, μετά το 1998 και το 2006. Πρώτη η Γερμανία με 8, έπονται Βραζιλία με 7 και Ιταλία με 6.


​- Τα 4 από τα τελευταία 6 γκολ της Γαλλίας σε ημιτελικά Μουντιάλ ήρθαν από αμυντικούς: ο Μάριους Τρεσόρ το 1982 με τη Δυτική Γερμανία, ο Λιλιάν Τιράμ (δύο) το 1998 με την Κροατία και απόψε ο Σαμουέλ Ουμτιτί!

— Με το γκολ του Ουμτιτί μάλιστα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα… ισοφάρισαν αυτούς της Τότεναμ στο Μουντιάλ 2018: έχουν από 11 γκολ.

— Ο Ούγκο Γιορίς έφτασε τις 103 συμμετοχές ισοφαρίζοντας… τον προπονητή του, Ντιντιέ Ντεσάν, με τη φανέλα των «μπλε». Πρώτος ο Λιλιάν Τιράμ με 142.


​- Ο οποίος Ντεσάν έγινε ο πρώτος Γάλλος εκλέκτορας με δύο συμμετοχές σε τελικούς, μαζί με το Euro 2016.

— Έγινε επίσης ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε τελικό και ως παίκτης και ως προπονητής μετά τον Γερμανό Ρούντι Φέλερ το 2002. Κι αν το κατακτήσει, θα μπει στο μικρό γκρουπ των Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ με κατακτήσεις και ως παίκτης και ως προπονητής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου