Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Θα βλέπουμε ματσάκια (και) στην ΕΡΤ

Η Πολιτεία έδωσε τη λύση, οι επτά τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ της Super League απέκτησαν στέγη και η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα του πρωταθλήματος στις 25 Αυγούστου, έχει αρχίσει.
Στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, το πρωί της Τρίτης (7/8), οι εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, Ατρόμητου, Άρη, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Λαμίας, Απόλλωνα Σμύρνης, έδωσαν τα χέρια και οι αγώνες τους θα μεταδίδονται πλέον, από την ΕΡΤ.
Η συμφωνία είναι τελικά για 2+3 χρόνια και όχι για 1+1 όπως είχε αρχικά ακουστεί και έκλεισε στα 17 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που δεν θα μοιραστεί ισομερώς. Όπως ειπώθηκε πάντως, Παναθηναϊκός και ο Άρης, θα πάρουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες πέντε ομάδες, λόγω εμπορικότητας. Παράλληλα, υπάρχουν και ορισμένα μπόνους που θα δοθούν στις ομάδες, για παράδειγμα σε περίπτωση που οι οπαδοί τους δεν κάνουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε δύο χρόνια, όταν θα λήξει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων σε 12. Για την περίοδο 2020-21 δηλαδή, όπως είχε αντιπροτείνει η Λίγκα, χωρίς πάντως, να δεσμεύεται για τίποτα. Μέχρι την Πέμπτη (9/8) το πρωί, θα πρέπει να πέσουν οι υπογραφές για να εγκριθεί η προκήρυξη στη γενική συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο που θα γίνει αργότερα, και να διεξαχθεί κανονικά η κλήρωση.

Αυτό που απομένει είναι να αποφασιστεί πως θα γίνει η αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες για την περίοδο 2019-20. Η πρόταση Βασιλειάδη κάνει λόγο για υποβιβασμό τριών ομάδων και άνοδο μίας από τη Football League ώστε να προκύψει το περιβόητο 14άρι πρωτάθλημα στη Super League, την περίοδο 2019-20.

Η Football League από την πλευρά της, θέλει άνοδο δύο ομάδων, που σημαίνει αυτόματα υποβιβασμό τεσσάρων από τη Super League, κάτι που δεν θέλει ούτε να ακούει ο συνεταιρισμός. Το τρίτο σενάριο για το οποίο έγραψε To10.gr κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους. Να υποβιβαστούν απευθείας τρεις ομάδες, να προβιβαστεί μία και ο 13ος της Super League να δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου