Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Διπλασιάζει τους δασμούς τούρκικων προϊόντων ο Trump

Τον διπλασιασμό των δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ και το ανακοίνωσε μέσω twitter:
«Μόλις εξουσιοδότησα τον διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα
και αλουμίνιο όσον αφορά στην Τουρκία, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, κατρακυλά γρήγορα έναντι του πολύ ισχυρού δολαρίου μας. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την στιγμή”, έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.



I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε διαμηνύοντας ότι «δεν θα χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο”. Ζήτησε μάλιστα από τους συμπατριώτες του να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που διαθέτουν και να στηρίξουν την τουρκική λίρα.

«Με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε τις καταστροφές και, επιπλέον, θα διεξάγουμε με επιτυχία τον οικονομικό πόλεμο», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Αν έχετε δολάρια, ευρώ ή χρυσό στο προσκέφαλό σας, πηγαίνετε στις τράπεζες για να τα ανταλλάξετε με τουρκικές λίρες. Είναι μια εθνική μάχη. Θα είναι η απάντηση του έθνους μου σε εκείνους που μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο».



Στο μεταξύ, η τουρκική λίρα αημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό στην ισοτιμία της απέναντι στο δολάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου