Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Μαρμελάδα μανταρίνι

Υλικά

2 κιλά μανταρίνια
1700 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα μανταρίνια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Αφαιρούμε την περισσότερη φλούδα και τα άσπρα μέρη.
Βήμα2

Βάζουμε τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και τα μανταρίνια να βγάλουν τα υγρά τους.

Βήμα3

Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ξαφρίζουμε που και που με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Βήμα4

Η μαρμελάδα μα είναι έτοιμη μόλις πήξει και στέκεται στο κουτάλι χωρίς να είναι αραιή.
Βήμα5

Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα( να είναι και αυτή ζεστή).
Βήμα6

Τα σφραγίζουμε, τα γυρνάμε ανάποδα και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν χωρίς να τα κουνάμε.