Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ακριβαίνει το σουβλάκι - Πόσο θα κοστίζει



Αυξήθηκαν οι φόροι, αυξήθηκε ο ΦΠΑ, τώρα αυξάνεται και η τιμή στο σουβλάκι! Κακά τα μαντάτα για τους περισσότερους Έλληνες. Το εθνικό μας φαγητό από 1η Μαΐου θα είναι πιο ακριβό.
Σύμφωνα με ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών, οι αυξήσεις θα κυμαίνονται από 10% - 15% και θα ισχύσουν από την Πρωτομαγιά
Πρακτικά, όπως προανήγγειλαν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, η τιμή του πιτόγυρου θα φτάσει πολύ κοντά στα 3 ευρώ, εξέλιξη που σίγουρα δε θα χαροποιήσει τους λάτρεις του εδέσματος.

Οι ιδιοκτήτες των ψητοπωλείων ξεκαθάρισαν ότι η αύξηση αυτή είναι συνέπεια της αύξησης κατά 30% της τιμής του κρέατος, την οποία και δεν μπορούν να απορροφήσουν, με αποτέλεσμα να περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Υποστηρίζουν, ακόμα, ότι στόχος όλων των ιδιοκτητών είναι να μην εκπέσει η ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί αν η τιμή στο σουβλάκι παραμείνει ίδια, ενώ δηλώνουν βέβαιοι ότι αν δε γίνει η αύξηση αυτή, τότε πολλές επιχειρήσεις δε θα αντέξουν και θα αναγκαστούν να κλείσουν.


Πάντως οι ιδιοκτήτες επιμένουν, πως ακόμα κι έτσι, η τιμή στο σουβλάκι θα συνεχίσει να το καθιστά ως το πιο φθηνό προϊόν στην εστίαση, ενώ προειδοποίησαν ότι η αύξηση αυτή θα εφαρμοστεί σε όλους τους χώρους εστίασης και όχι μόνο στα σουβλατζίδικα.