Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Γιατί ο κορονοϊός προτιμά τους άνδρες;

Τους λόγους για τους οποίους οι άνδρες είναι περισσότερο ευάλωτοι στον κορονοϊό, εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Είναι γεγονός. Ο κορονοϊός προτιμάει τους άνδρες και αυτό φαίνεται από τις έρευνες ανά τον κόσμο, καθώς και από όσα ισχύουν στην χώρα μας.
Έχουμε τα δεδομένα από τρεις χώρες. Της Κίνας, της Νότιας Κορέας και της Ιταλίας. Πράγματι οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από ότι οι γυναίκες, με τα περισσότερα σοβαρά να ανήκουν στους άντρες όπως και οι θάνατοι.

Τι απαντά λοιπόν ο Σωτήρης Τσιόδρας. Γιατί ο κορονοϊός χτυπά περισσότερο τους άνδρες.

«Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω επιδημιολογικών χαρακτηριστικών όπως το κάπνισμα ή η κατάχρηση αλκοόλ» είπε καταρχήν ο καθηγητής. 

Και συμπλήρωσε: «Άλλοι παράγοντες μπορεί να είναι τα οιστρογόνα των γυναικών, των ορμονών του γυναικείου φύλου, που σε μικρά πειράματα που είχαν να κάνουν με τον SARS, είχαν δείξει ότι τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά από τα αρσενικά.

Επίσης φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Το «Χ» χρωμόσωμα έχει έναν μεγάλο αριθμό γονιδίων που σχετίζεται με την άμυνα του ανθρώπου και οι γυναίκες έχουν δυο «Χ» χρωμοσώματα.

Στην Ιταλία συμβαίνει ακριβώς αυτό, ενώ και στην χώρα μας η κατάσταση είναι η ίδια. Παρόλα αυτά και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα».