Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Δε θα γίνει φέτος το πανηγύρι τού Αιγινίου;

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στους διοργανωτές των μεγάλων πανηγυριών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τα πανηγύρια, σε πρώτη φάση, μέχρι και τα τέλη Ιουλίου. Τις λεπτομέρειες θα δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση, η έκδοση της οποίας αναμένεται εντός της ημέρας.
50.000 με 80.000 κόσμο συγκεντρώνει κάθε χρόνο το πανηγύρι της Ν. Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης τον Δεκαπεντάυγουστο, όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ. Κούτοκας. «Είναι δύσκολο ακόμα και να σκεφτούμε ότι δεν θα γίνει» τόνισε, ωστόσο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για πως θα τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις.

«Δύσκολα τα πράγματα» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, Χρήστος Γκούτζιος. Όπως είπε η εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμαντος είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα μαζί με αυτά του Αιγινίου και των Φαρσάλων. Καθημερινά την επισκέπτονταν 75.000 με 80.000 κόσμος. Και ο κ. Γκούτζιος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα μέτρα. «Είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν» είπε, όχι τόσο από πλευράς εμπόρων αλλά για τους επισκέπτες.

Την απόφαση να μην γίνει το πανηγύρι του Αιγινίου στις 11 Σεπτεμβρίου έλαβε χθες η οργανωτική επιτροπή, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Βασίλης Παππάς. Σήμερα η σχετική απόφαση θα γνωστοποιηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο. «Δύσκολοι οι όροι που έχουν τεθεί» ανέφερε υπογραμμίζοντας παράλληλα και τις οικονομικές απώλειες από αυτή την εξέλιξη. Όπως είπε, μόνο ο δήμος είχε έσοδα 300.000 ευρώ.