Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Πρέπει να έχουμε ένα βενζινάδικο εμπιστοσύνης

Πονοκέφαλος για τους καταναλωτές έχουν γίνει οι απανωτές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και ειδικότερα της βενζίνης και του πετρελαίου.
Μάλιστα, η τεράστια ακρίβεια στη βενζίνη έχει οδηγήσει τους οδηγούς στο «κυνήγι» για το φθηνότερο βενζινάδικο, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να πέφτουν πάνω σε επιτήδειους που γεμίζουν το ρεζερβουάρ ενός πελάτη με καύσιμο αμφιβόλου ποιότητας.
«Όπως έχουμε δικηγόρο και λογιστή έτσι πρέπει να έχουμε και βενζινάδικο εμπιστοσύνης» τόνισε σε δηλώσεις του, χθες Δευτέρα (23/5) ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Αττικής, Απόστολος Καλατζόπουλος και προέτρεψε «να πονηρευτούμε» ως καταναλωτές και να βγούμε από την άγνοια.

Όπως είπε, πρέπει:

Να ξέρουμε τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ: «Αν χωράει 45 λίτρα, μην πάρουμε 56».

Να κοιτάμε πόσα καίει το αυτοκίνητο στα 100 χιλιόμετρα. «Μπορεί να μας δίνει 5 κι αν ξαφνικά γίνει 12 και 13, τότε κάτι συμβαίνει».

Να είναι καλά συντηρημένο το αυτοκίνητο.

Θα χρειαστούμε 250 ευρώ για αντικατάσταση της αντλίας βενζίνης, γι’ αυτό ποτέ να μην μένει εντελώς άδειο το ρεζερβουάρ που χρειάζεται καύσιμο για να λιπαίνεται.

«Κανείς δεν χαρίζει κάτι, ακόμα κι αν λέγεται προσφορά»

«Προς τι τα πεντάευρα για να φτάσουν από το βενζινάδικο ως το μετρό; Αν κάποιος γεμίσει το ρεζερβουάρ δεν περνάς εβδομάδα; Όποιος γεμίζει, τελικά παίρνει βενζίνη στην καλύτερη τιμή», είπε ο κ. Καλατζόπουλος.
«Κανείς δεν χαρίζει κάτι, ακόμα κι αν λέγεται προσφορά. Κάθε μέρα υπάρχει αύξηση και μείωση. Μέχρι πρότινος ξέραμε την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και του κράτους για τις πέντε επόμενες ημέρες, τώρα μόνο για τις επόμενες δύο», είπε ο κ. Καλαζόπουλος.
«Η αγορά είναι ελεύθερη και στην περιοχή μου δύο βενζινοπώλες πουλούν φθηνά, άλλοι δύο ακριβά και οι υπόλοιποι 16 που πουλάμε στο ίδιο επίπεδο είμαστε βλάκες», είπε ο κ. Καλατζόπουλος και υπενθύμισε «για την ιστορία» ότι όταν άνοιξε το βενζινάδικό του το 1985, η βενζίνη κόστιζε 57 δραχμές δηλαδή 17 λεπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου