Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Σπιτικό ρυζόγαλο

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας καρολίνα / ρύζι αρμπόριο
240γρ. νερό (1 ποτήρι)
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. αλεύρι καλαμποκιού
5 κ.σ. ζάχαρη
½ stick βανίλιας (εναλλακτικά 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
Κανέλα



Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το ρύζι. Μέτρια φωτιά προς υψηλή.
2. Σε μια κούπα, αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με λίγο κρύο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι διαλυθεί.
3. Όταν απορροφηθεί το νερό από το ρύζι, προσθέστε το μίγμα που φτιάξατε με το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα, ζάχαρη και βανίλια. Χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο.
4. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και όταν αρχίσει να δένει πριν αρχίσει να βράζει, απομακρύνετέ το από το μάτι.
5. Ρίξτε το μείγμα ισόποσα σε μικρά μπολ, αφήστε το να κρυώσει και γαρνίρετε με λίγη κανέλα πριν το σερβίρισμα.

1 σχόλιο: