Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μουσακάς σε Light εκδοχή


Ψάχνετε τη light εκδοχή του μουσακά χωρίς να χάσετε την υπέροχη γεύση του; Κανένα πρόβλημα, η συνταγή είναι μία και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι λιγότερα. Το ίδιο και ο κόπος. Με λιγότερο κόπο, θα φτιάξετε ένα πεντανόστιμο φαγάκι που σίγουρα θα καθιερώσετε. Φτιάξτε τον μια φορά και θα τον φτιάχνετε συνέχεια.

Υλικά:

3 μεγάλα στρογγυλά πράσινα κολοκυθάκια

3 μεγάλες πατάτες

1 κιλό κιμά

1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά

2 μικρά ξερά κόκκινα κρεμμύδια

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1/2 κουταλάκι κανέλα και γαρύφαλλο τριμμένα

αλάτι, πιπέρι

2 μικρές τριμμένες ώριμες ντομάτες

1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα ή εναλλακτικά τριμμένη φέτα

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά, κόψτε σε φέτες (λεπτές) τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και ψήστε τα στο φούρνο επάνω σε μια λαδόκολλα. Μόλις είναι έτοιμα αφαιρέστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

Έπειτα μαγειρέψτε τον κιμά σας. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά πάρα πολύ καλά. Μόλις τσιγαριστεί καλά, ρίξτε το τριμμένο σας κρεμμύδι και συνεχίστε το σοτάρισμα. Ρίξτε την πιπεριά (που θα έχετε περάσει από το μούλτι πρώτα). Αφού τη σοτάρετε, σβήστε με κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα, το γαρύφαλλο και μαγειρέψτε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά (να έχει ένα χυλωμένο ζουμάκι).

Πάρτε το ταψί σας, λαδώστε τον πάτο του και απλώστε μια σειρά πατάτες και από πάνω μια σειρά κολοκυθάκια. Καλύψτε με τον κιμά. Έπειτα βάλτε πάλι εναλλάξ πατάτες, κολοκυθάκια κιμά, μέχρι να τελειώσει ο κιμάς. Τέλος καλύπτετε με πατάτες και κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώστε, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τελειώστε με την τριμμένη μοτσαρέλα ή την τριμμένη φέτα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει και ροδίσει το τυρί σας από πάνω και έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου