Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Η ομάδα κρουστών «PARANAUE» και σχήματα της πόλης στους ρυθμούς του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ»

Ξεχωριστό τόνο, χρώμα και ρυθμό στη μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή του αγώνα δρόμου, «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, αναμένεται να δώσουν επενδύοντας μουσικά και χορευτικά
τη διαδρομή από το Πλατανόδασος έως και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική Πλατεία, μπάντες, Djs, μουσικοχορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων κ.ο.κ.
Οι Paranaue, η δημοφιλής ομάδα κρουστών στα πρότυπα των blocos afros της Bahia στην Βραζιλία, θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος στο παράλληλο μουσικό πρόγραμμα του αγώνα. Το σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από την ίδρυσή του το 2003 μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια και αναμένεται με τους έντονους ρυθμούς και την κίνησή του, να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θα εντυπωσιάσει θεατές και αθλητές.
Αναλυτικά, το μουσικό χάρτη της διαδρομής απαρτίζουν: το σχήμα Κρουστών PARANAUE (Πλατεία Ελευθερίας - Πεζόδρομος), η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (Συνεδριακό Κέντρο), το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης (Αφετηρία Πεζόδρομου - Συντριβάνι), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου (Σβορώνος), ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» & ο πολιτιστικός σύλλογος Ανδρομάχης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» (Ανδρομάχη), Μουσικό Σχήμα του Ποντιακού Συλλόγου Παναγία Σουμελά (Τουρμπές), το Μουσικό Σχήμα των Βασίλη Μαυρομουστακίδη, Παρασκευά Χαλκίδη, Γεώργιου Μιχαηλίδη, (Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης). Συμμετέχουν επίσης, μέλη των τμημάτων του Λαογραφικού Ποντιακού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ο Πόντος», του Λαογραφικού Ιστορικού Συλλόγου Νεοκαισάρειας «ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ» και του Ομίλου Φίλων των Ανθρώπων και των Ζώων «Ο ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ - Νεοκαισάρεια».

Κάθε στιγμιότυπο της διαδρομής θα αποτυπώσουν με το φωτογραφικό τους φακό, τα μέλη του τμήματος φωτογραφίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ενώ θα υπάρχει μέριμνα και για εναέριες λήψεις βίντεο/φωτογραφιών.

Όπως είναι γνωστό, προωθώντας το μήνυμα «ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ Γίνε Δότης Μυελού των Οστών ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ» τους αθλητές θα υποδέχονται στον τερματισμό, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας «Η ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ». 

Την αυλαία του αγώνα θα ανοίξουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης.