Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Εικόνες ντροπής στα Κ.Τ.Ε.Λ: Επιβάτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες και ταξιδεύουν ακόμα και… όρθιοι

Εικόνες που δεν θυμίζουν σε τίποτα ένα τυπικό ευρωπαϊκό κράτος έρχονται από τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ, με τα οποία ορισμένοι επιβάτες είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν καθήμενοι στα σκαλιά ή ακόμα και… όρθιοι.
Ειδικότερα, οι επιβάτες της γραμμής Αγρίνιο – Πάτρα μεταφέρονται σαν… σαρδέλες, κυριολεκτικά κολλημένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Φοιτητές ταξιδεύουν καθήμενοι στα σκαλιά - «Αριθμούνται αυτές οι θέσεις;»

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περασμένο Σάββατο, στο απογευματινό δρομολόγιο της γραμμής Αγρίνιο – Πάτρα του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας το λεωφορείο ήταν γεμάτο, ενώ πολλοί επιβάτες παρέμεναν όρθιοι στον διάδρομο, με κίνδυνο έναν σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση ακόμη και ενός απλού, απότομου φρεναρίσματος.
Ο λόγος για ένα δρομολόγιο διάρκειας 2-2,5 ωρών που περνά από χωριά για να επιβιβάσει κόσμο, σε λεωφορείο χωρίς καν χειρολαβές.
«Αυτή η κατάσταση είναι κάθε εβδομάδα. Καταρχάς έχουν γίνει καταγγελίες και από φοιτητικούς συλλόγους, αφού πολλοί φοιτητές ταξιδεύουν καθήμενοι στα σκαλιά. Κάθε εβδομάδα τσακώνεται ο κόσμος με τους οδηγούς, που δεν φταίνε οι άνθρωποι. Για φανταστείτε να γίνει ένα απότομο φρενάρισμα στη γέφυρα, όπου περνούν και νταλίκες και να πέσουν οι άνθρωποι πάνω στον οδηγό. Θα εγκλωβιστεί και ο οδηγός. Η κατάσταση είναι τραγική. Και για να το συνδέσω και με ό,τι έγινε στα Τέμπη, τα ΚΤΕΛ παίρνουν κόσμο από το Αιτωλικό, από το Αντίρριο. Αριθμούνται αυτές οι θέσεις; Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που επιβιβάζονται;», είπε επιβάτης του συγκεκριμένου ΚΤΕΛ.


Το διαβάσαμε στο ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου