Υλικά
- 3 αυγά
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 55 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- ηλιέλαιο για άλειμμα
- 15 γρ. κακάο σκόνη
κοσκινισμένο και 2 κ.γ.
ακόμα για το γαρνίρισμα
- 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. άπαχο τυρί κρέμα
- 145 γρ. φράουλες, κομμένες
κομματάκια
- ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Αλείφουμε μία φόρμα με ηλιέλαιο και την καλύπτουμε
με λαδόκολλα.
- Ζεσταίνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί,
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να γίνει
κρεμώδες.
- Το βγάζουμε από τη γωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι
να κρυώσει.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ολικής άλεσης στο μείγμα
και έπειτα το άλλο αλεύρι, το κακάο και 1 κουταλιά ζεστό
νερό.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ισιώνουμε με ένα
κουτάλι.
- Το ψήνουμε λίγο για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
- Το αναποδογυρίζουμε σε μία λαδόκολλα, κόβουμε τις
άκρες με μαχαίρι και το τυλίγουμε σε χαρτί.
- Το βάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το ξετυλίγουμε προσεκτικά από το χαρτί.
- Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το τυρί και απλώνουμε το
μείγμα στο κέικ.
- Σκορπιζουμε τις φράουλες και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Τέλος το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κακάο.
stinkouzina.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου