Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Μανιταρόσουπα.


Υλικά

- 2 κ.σ. αλεύρι
- μισό κιλό μανιτάρια
- χυμό από μισό λεμόνι

- μισό πακέτο βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κύβο κρέατος
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνιθο
- λίγη σκόνη σκόρδου
- 2-3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
ή κεφαλογραβιέρα
- μισό φλυτζάνι γάλα
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

- Πλένουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε.
- Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βράζουμε σε μία
κατσαρόλα.
- Τα σουρώνουμε, κρατάμε το ζουμί, και στη συνέχεια
τα ψιλοκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ζουμί που κρατήσαμε, το υπόλοιπο βούτυρο,
νερό, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο, τον άνιθο και το σκόρδο
και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 10 λεπτά.
- Λίγο πρίν βγάλουμε τη σούπα από τη φωτά, προσθέτουμε το γάλα
και το τυρί.
- Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου