Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ φέρνει το Καλοκαίρι !!!

Με Elatochoritan, αντί για Cosmopolitan, Ouzo Colada, αντί για Pina Colada και Tsipourito αντί για Mojito, αλλά και μπόλικη έμπνευση από τη γνωστή σειρά «Sex & the city», οι νέοι του Ελατοχωρίου Πιερίας αποφάσισαν να προβάλουν το χωριό τους ως δωδεκάμηνο προορισμό, αξιοποιώντας την πλούσια φαντασία τους. Διοργανώνουν στις 3 και τις 4 Μαΐου το S** & The Village, θέλοντας να δείξουν το ελληνικό lifestyle ενός ορεινού χωριού 600 κατοίκων, που διεκδικεί μερίδιο και από τη θερινή τουριστική πίτα.


Η ευφάνταστη αυτή εκδήλωση ήταν ιδέα της Ομάδας Νέων του Ελατοχωρίου, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο τη δράση της και αποτελείται από 10 παιδιά που επέλεξαν να μείνουν στην περιοχή και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Στόχος τους, να κρατήσουν και άλλους νέους στο Ελατοχώρι, συμβάλλοντας στην τουριστική του ανάπτυξη πέρα από το στερεότυπο του χειμερινού του χαρακτήρα.





Ενα αλλιώτικο πικνίκ


Στις 3 Μαΐου στο Πάρκο Πηγή Κεραμίδα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν τον Μάη, σε ένα αλλιώτικο πικνίκ, δίπλα σε ξύλινες γεφυρούλες και ποταμάκια, και να δοκιμάσουν σουβλάκια και απεριόριστο τσίπουρο, με συμμετοχή 5 ευρώ. Το μεγάλο πάρτι όμως προγραμματίζεται για τις 4 Μαΐου, στην πλατεία του παλιού χωριού, όπου το καλοκαίρι θα κάνει την εμφάνισή του, με την αφορμή της έναρξης της θερινής σεζόν. Μικρές πισίνες, ξαπλώστρες, dj, ένας ναυαγοσώστης, άφθονα κοκτέιλ που θα κοστίζουν 5 ευρώ (μεταξύ των οποίων το Ouzita και η Ouzada) και dress code για τους επισκέπτες, που θα κληθούν να φορέσουν κάτι καλοκαιρινό, αν όχι τα μαγιό τους, θα είναι τα χαρακτηριστικά της θερινής γιορτής.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχουν προσφορές στα καταλύματα του χωριού, με τη μία διανυκτέρευση σε δίκλινο να κοστίζει 55 ευρώ, τις δύο 89 ευρώ και τις τρεις 120 ευρώ. «Θέλουμε να προβάλουμε τον τόπο μας ως κάτι περισσότερο από έναν χειμερινό προορισμό και να δείξουμε ότι η ομορφιά του είναι 12 μηνών» σημειώνει στη «δημοκρατία» η 29χρονη Κυριακή Δαγκαλίδου, μέλος της ομάδας, που επέλεξε να μείνει στο Ελατοχώρι και να εργαστεί στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση. «Είναι και ένας τρόπος να δείξουμε ότι πολλά μπορούν να γίνουν ακόμα και σε έναν μικρό τόπο» τονίζει.


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου