Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τζίντζερ για τον καρκίνο

Μάλιστα, χωρίς ίσως να το γνωρίζετε, την καταναλώνετε αρκετά συχνά, καθώς αποτελεί συστατικό πολλών τροφίμων και ποτών, όπως διαβάζουμε στο onmed.gr.

Πρόκειται για το τζίντζερ, που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ουσία κουρκούμη και έχει αποδειχθεί ότι, υπό συνθήκες, μπορεί να έχει ιδιότητες που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και προηγμένα φαρμακευτικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες χορήγησαν εκχύλισμα τζίντζερ σε ποντίκια που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη.

Στο 56% των περιπτώσεων, το μέγεθος του όγκου συρρικνώθηκε χωρίς περαιτέρω φαρμακευτική αγωγή.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, στα πλεονεκτήματα του τζίντζερ περιλαμβάνεται η μείωση της φλεγμονής, η απουσία παρενεργειών, ενώ αποτελεί και πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Τουλάχιστον 17 άλλες μελέτες έχουν καταλήξει στο παρελθόν σε παρόμοια συμπεράσματα, αποδεικνύοντας επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία περισσοτέρων από 101 ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου