Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη μεθυσμένος Λευκορώσος

Συνελήφθη  χθες το βράδυ, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, ένας υπήκοος Λευκορωσίας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παράβαση του νόμου περί όπλων, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του Κ.Ο.Κ..

Αρχικά, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (περιοχή Αιγινίου Πιερίας), εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας ο προαναφερόμενος, ως οδηγός, να έχει σταθμεύσει παράνομα το Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ελκυστήρα – με επικαθήμενο), επί του αυτοκινητόδρομου, χωρίς να υπάρχει μηχανικό πρόβλημα και μη λαμβάνοντας τα απαιτούμενα μέτρα σήμανσης.

Στην πρόσκληση των αστυνομικών να απομακρύνει το όχημα αυτός αρνήθηκε, ενώ στη συνέχεια με απειλές κατά των αστυνομικών αρνήθηκε τον αστυνομικό - τροχονομικό έλεγχο.

Κατόπιν, αφού έθεσε σε λειτουργία το όχημά του, τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, μη σταματώντας προ των διοδίων Αιγινίου για την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και διαταράσσοντας την ασφάλεια της συγκοινωνίας των οδών που διέτρεξε.

Οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Πιερίας και Ημαθίας τον ακολούθησαν με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου στα τελευταία διόδια συνελήφθη.

Σε έλεγχο μέθης που πραγματοποιήθηκε στον 46χρονο, το πρώτο αποτέλεσμα βρέθηκε θετικό, ενώ αρνήθηκε την διενέργεια δεύτερης μέτρησης.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διοικητικές παραβάσεις.

Σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος το οποίο ακινητοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Πιερίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου