Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Τηγάνισε τις πατάτες σου υγιεινά !



Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:


- Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο


- Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι για πάνω από 2–3 φορές.





- Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα


- Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά


- Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα


- Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα.






Πηγή: www.onmed.gr

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΑ ΤΑΒΕΡΝΕΙΑ, ΜΕ 15 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ... ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή