Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σκουπιδοτενεκές του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Την έκπληξη στις εθνικές εκλογές έκανε η  Ενωση Κεντρώων  καθώς όχι μόνο συγκέντρωσε το πρωτοφανές -για τα δεδομένα του κόμματος- ποσοστό 1,79%, δηλαδή 100.826 ψήφους αλλά και 
Ο Βασίλης Λεβέντης στον «Ε.Τ.»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκουπιδοτενεκές των Πασοκτζήδων»
στην Α’ Θεσσαλονίκης κατάφερε μεγάλο πλήγμα στο άλλοτε ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στην Α’ Θεσσαλονίκης πέρασε μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας 17.735 ψήφους (5,11%) έναντι 14.280 ψήφων (4,12%) που έλαβε το ψηφοδέλτιο του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Το ΠΑΣΟΚ απειλήθηκε με… συντριβή και στη Β’ Θεσσαλονίκης καθώς στο παρά πέντε συγκέντρωσε μόλις 500 ψήφους περισσότερες από την Ενωση Κεντρώων.


Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αποδίδει την επιτυχία του στην Α’ Θεσσαλονίκης στο γεγονός ότι στη Βόρειο Ελλάδα είχε μεγαλύτερη προβολή. «Κάθε Σάββατο, επί τρεις μήνες, εμφανιζόμουν σε ένα τοπικό κανάλι της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη πληροφόρηση του κόσμου για τις θέσεις και τις απόψεις της Ενωσης Κεντρώων. Σε αντίθεση βέβαια με την Αθήνα όπου το κόμμα μας είχε αποκλειστεί από τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης. Εάν με είχαν καλέσει έστω μια φορά να μιλήσω για τις θέσεις μας τότε πιστεύω πως θα είχαμε καταφέρει να πιάσουμε το 5%...».


«Χείμαρρος» είναι ο Βασίλης Λεβέντης για το ΠΑΣΟΚ ο οποίος το 1974 είχε υπάρξει υποψήφιος βουλευτής του. Αναφερόμενος στα χαμηλά ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολιάζει: «Το ΠΑΣΟΚ πέθανε…». Ο ίδιος είναι της άποψης ότι «τα κόμματα πρέπει να ανανεώνονται. Οταν δεν έχουν λόγο ύπαρξης σαφώς και πρέπει να διακόπτουν τη λειτουργία τους. Η Ενωση Κεντρώων εκτιμά ότι πάνω από 12 χρόνια δεν πρέπει να είναι κανείς στη Βουλή».


Για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «είναι ο σκουπιδοτενεκές των Πασοκτζήδων. Είναι μια αυταπάτη. Οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί το γλέντι». Ερωτηθείς σχετικά με το ποιο κόμμα θα ήθελε, εάν και εφόσον ήταν δυνατόν να συνεργαστεί, ο Βασίλης Λεβέντης είναι αρνητικός. Οπως αναφέρει, «η Ενωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα με ιδεολογία. Εχει πρόγραμμα και θέσεις. Ο κόσμος σιχάθηκε τα παλιά κόμματα».


Για «το Ποτάμι» σημειώνει ότι είναι «όργανο διαπλοκής» ενώ για τη Νέα Δημοκρατία όπου τον Ιούνιο του 1989 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της εκτιμά ότι «έχει συντηρητική αντίληψη. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου