Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Φλογέρες με πουρέ μήλου και κανέλα!


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου

Για τη γέμιση
600γρ. μήλα γκόλντεν καθαρισμένα, σε κομματάκια
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 κοφτή κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
1 νεροπότηρο λευκό αρωματικό κρασί
Για τη σάλτσα σοκολάτας
200γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
Για τη σάλτσα κονιάκ
200ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη σάλτσα κονιάκ: ρίχνετε σε κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύετε. Ρίχνετε και το κορνφλάουρ, τη βάζετε στη φωτιά και ζεσταίνετε την κρέμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει μια ελαφρώς πηχτή υφή την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ρίχνοντας ένα ανακάτεμα πού και πού.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ζεσταθεί καλά και αρχίζει να αχνίζει την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από 5 λεπτά την ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σύνολο και τη διατηρείτε χλιαρή.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη γέμιση μήλου: βάζετε τα μήλα σε μια κατσαρόλα και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ρίχνετε μέσα το κρασί και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν εκτός φωτιάς και τα περνάτε από το μίξερ να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Κόβετε τα φύλλα της κρούστας κατά μήκος στη μέση και τα κομμένα πάλι κατά μήκος στη μέση. Από κάθε φύλλο θα βγάλετε τέσσερις φλογέρες. Στην άκρη κάθε κομματιού φύλλου απλώνετε από λίγο μίγμα μήλου. Διπλώνετε τα άκρα του φύλλου να σκεπάσουν τη γέμιση και τυλίγετε σε φλογέρα.

Βήμα 5

Βουτυρώνετε ένα ταψί καλά και βάζετε μέσα όλες τις φλογέρες. Τις αλείφετε με μπόλικο λιωμένο βούτυρο και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρετε σε πιατέλα συνοδεύοντάς τες με τις δύο σάλτσες.
  • ο τραγανό φύλλο κρούστας αγκαλιάζει μια μυρωδάτη γέμιση με μήλα και κανέλα και στο τέλος περιχύνεται με 2 διαφορετικές σάλτσες.
  • Μόλις πάρει μια ελαφρώς πηχτή υφή την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ρίχνοντας ένα ανακάτεμα πού και πού.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μετά από 5 λεπτά την ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σύνολο και τη διατηρείτε χλιαρή.
  • - See more at: http://www.palo.com.cy/a/flogeres-me-poure-milou-ke-kanela-146653#sthash.5CckCdBI.dpuf
  • ο τραγανό φύλλο κρούστας αγκαλιάζει μια μυρωδάτη γέμιση με μήλα και κανέλα και στο τέλος περιχύνεται με 2 διαφορετικές σάλτσες.
  • Μόλις πάρει μια ελαφρώς πηχτή υφή την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ρίχνοντας ένα ανακάτεμα πού και πού.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μετά από 5 λεπτά την ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σύνολο και τη διατηρείτε χλιαρή.
  • - See more at: http://www.palo.com.cy/a/flogeres-me-poure-milou-ke-kanela-146653#sthash.5CckCdBI.dpuf
  • ο τραγανό φύλλο κρούστας αγκαλιάζει μια μυρωδάτη γέμιση με μήλα και κανέλα και στο τέλος περιχύνεται με 2 διαφορετικές σάλτσες.
  • Μόλις πάρει μια ελαφρώς πηχτή υφή την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ρίχνοντας ένα ανακάτεμα πού και πού.
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: σε ξεχωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μετά από 5 λεπτά την ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές σύνολο και τη διατηρείτε χλιαρή.
  • - See more at: http://www.palo.com.cy/a/flogeres-me-poure-milou-ke-kanela-146653#sthash.5CckCdBI.dpuf
    Οι γιατροί όταν θέλουν να πείσουν κάποιον καπνιστή να κόψει το κάπνισμα του λένε πως κάθε τσιγάρο που καπνίζει, του κόβει 10 λεπτά από τη ζωή....



    Είναι ένα επιχείρημα το οποίο εκείνη τη στιγμή ο θεριακλής καπνιστής δεν το καταλαβαίνει και δεν του δίνει σημασία, αλλά ισχύει πέρα για πέρα.



    Γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν αποφασίσουμε μια “Δευτέρα, να κόψουμε το κάπνισμα”; 



    Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ξανασκεφτείτε να ανάψετε το επόμενο τσιγαράκι. Σίγουρα δεν θα το ευχαριστηθείτε.  



    Του Δημητρίου Σαρατσιώτη, Καρδιολόγου



    Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα



    Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί, πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό “ανασαίνει”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.



    Μέσα στις 8 πρώτες ώρες που δεν έχουμε καπνίσει το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας, υποχωρεί αισθητά σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αύξηση του οξυγόνου, στα επίπεδα που έχει κάποιος μη καπνιστής.



    Μια ημέρα χωρίς τσιγάρο, και έχει μειωθεί στο μισό η πιθανότητα να πάθουμε καρδιακή προσβολή.



    Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις.



    Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά.



    Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.



    Αν συνεχίσουμε χωρίς να ανάψουμε τσιγάρο για 72 ώρες, τότε θα νιώσουμε πως αναπνέουμε διαφορετικά. 



    Θα ρουφάμε κυριολεκτικά τον αέρα. Η αναπνοή λειτουργεί ομαλά, ενώ παρατηρείται αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων μας.



    15 ημέρες μέχρι 2 μήνες χωρίς τσιγάρο, σταματάμε να λαχανιάζουμε με το παραμικρό, περπατάμε πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε. Μέσα σε 3 μήνες η χωρητικότητα στα πνευμόνια μας τα οποία σιγά σιγά “καθαρίζουν”, έχει αυξηθεί κατά 30%.



    Στους 9 μήνες, πριν καν δηλαδή συμπληρώσουμε χρόνο, οι πνεύμονες αναπλάθονται, για την ακρίβεια το ενδοθήλιο των βρόγχων. Επίσης έχει υποχωρήσει, σχεδόν έχει εξαφανιστεί, ο περίφημος “τσιγαρόβηχας”.



    Εάν καταφέρουμε να μην καπνίσουμε για 5 χρόνια, τότε έχουμε ανεβάσει τις πιθανότητες μας να μην προσβληθούμε από καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα, κάποιος που έχει κόψει το τσιγάρο για 5 χρόνια, έχει μειώσει τις πιθανότητες από το 132 στο 72, ανά 100.000 καπνιστές.



    Στα 10 χρόνια πια, είμαστε σχεδόν καθαροί. Οι προκαρκινικές κυψέλες έχουν εξαφανιστεί και οι πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του οισοφάγου, σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί. - See more at: http://www.ingossip.gr/?q=post%2F%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF#sthash.LEZa8Eky.dpuf
    Οι γιατροί όταν θέλουν να πείσουν κάποιον καπνιστή να κόψει το κάπνισμα του λένε πως κάθε τσιγάρο που καπνίζει, του κόβει 10 λεπτά από τη ζωή....



    Είναι ένα επιχείρημα το οποίο εκείνη τη στιγμή ο θεριακλής καπνιστής δεν το καταλαβαίνει και δεν του δίνει σημασία, αλλά ισχύει πέρα για πέρα.



    Γνωρίζετε τι συμβαίνει μέσα στον οργανισμό μας, όταν αποφασίσουμε μια “Δευτέρα, να κόψουμε το κάπνισμα”; 



    Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και ξανασκεφτείτε να ανάψετε το επόμενο τσιγαράκι. Σίγουρα δεν θα το ευχαριστηθείτε.  



    Του Δημητρίου Σαρατσιώτη, Καρδιολόγου



    Όταν λοιπόν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας “δεν θα ξανακαπνίσω”, τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε, τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα



    Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί, πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό “ανασαίνει”. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.



    Μέσα στις 8 πρώτες ώρες που δεν έχουμε καπνίσει το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας, υποχωρεί αισθητά σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αύξηση του οξυγόνου, στα επίπεδα που έχει κάποιος μη καπνιστής.



    Μια ημέρα χωρίς τσιγάρο, και έχει μειωθεί στο μισό η πιθανότητα να πάθουμε καρδιακή προσβολή.



    Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις.



    Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά.



    Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι “ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση”, καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.



    Αν συνεχίσουμε χωρίς να ανάψουμε τσιγάρο για 72 ώρες, τότε θα νιώσουμε πως αναπνέουμε διαφορετικά. 



    Θα ρουφάμε κυριολεκτικά τον αέρα. Η αναπνοή λειτουργεί ομαλά, ενώ παρατηρείται αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων μας.



    15 ημέρες μέχρι 2 μήνες χωρίς τσιγάρο, σταματάμε να λαχανιάζουμε με το παραμικρό, περπατάμε πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε. Μέσα σε 3 μήνες η χωρητικότητα στα πνευμόνια μας τα οποία σιγά σιγά “καθαρίζουν”, έχει αυξηθεί κατά 30%.



    Στους 9 μήνες, πριν καν δηλαδή συμπληρώσουμε χρόνο, οι πνεύμονες αναπλάθονται, για την ακρίβεια το ενδοθήλιο των βρόγχων. Επίσης έχει υποχωρήσει, σχεδόν έχει εξαφανιστεί, ο περίφημος “τσιγαρόβηχας”.



    Εάν καταφέρουμε να μην καπνίσουμε για 5 χρόνια, τότε έχουμε ανεβάσει τις πιθανότητες μας να μην προσβληθούμε από καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα, κάποιος που έχει κόψει το τσιγάρο για 5 χρόνια, έχει μειώσει τις πιθανότητες από το 132 στο 72, ανά 100.000 καπνιστές.



    Στα 10 χρόνια πια, είμαστε σχεδόν καθαροί. Οι προκαρκινικές κυψέλες έχουν εξαφανιστεί και οι πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του οισοφάγου, σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί. - See more at: http://www.ingossip.gr/?q=post%2F%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF#sthash.LEZa8Eky.dpuf

    2 σχόλια: