Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Νέο γήπεδο η Milan !

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Μίλαν αποκάλυψε τα σχέδιά της για το νέο γήπεδο, το οποίο θα φιλοξενεί 48.000 θεατές και θα έχει αρκετές... πινελιές.


Οι «ροσονέρι» δουλεύουν εδώ κι αρκετό καιρό στο συγκεκριμένο πρότζεκτ και σήμερα (31/1) επιβεβαίωσαν πως κατέθεσαν πρόταση για το κομμάτι της γης στο οποίο θέλουν να κατασκευαστεί το γήπεδο.

Τι θα έχει αυτό μέσα; Ξενοδοχείο, σχολείο για τις ακαδημίες, εστιατόρια, χώρους ψυχαγωγίας αλλά και χώρους για νέους καλλιτέχνες που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό του συλλόγου του Μιλάνου μελέτησε περισσότερα από 70 γήπεδα από όλον τον κόσμο, κατά τη διάρκεια της σχεδίασης του πρότζεκτ με την Αρούπ (εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού), η οποία σχεδίασε την «Αλιάνζ Αρίνα» της Μπάγερν Μονάχου.

Μάλιστα, το γήπεδο θα προσαρμόζεται άψογα στην αρχιτεκτονική της πόλης, κάτι που σημαίνει πως θα βρίσκεται μόλις 30 μέτρα πάνω από το έδαφος, σε αντίθεση με το «Σαν Σίρο» το οποίο βρίσκεται 60.

Επιπλέον, η νέα τεχνολογία που θα υπάρχει θα αποτρέπει τον ήχο του γηπέδου από το να βγαίνει έξω από αυτό ενώ τα μεταφορικά Μέσα που θα υπάρχουν γύρω του θα βοηθούν στο να αποτρέπεται η κίνηση στους δρόμους.

Τέλος, τα σχέδια του γηπέδου προβλέπεται πως θα ανοίξουν 1.000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ενώ όταν τεθεί σε λειτουργία, θα υπάρχουν 500 πλήρως απασχολούμενοι υπάλληλοι.

3 σχόλια:

  1. Κουίζ: Ποιος θα τελειώσει πρώτος το γήπεδο: η ΑΕΚ ή η Μίλαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΕΚ θα το αρχισει πρωτη και και θα το τελειωσει δευτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΕΚ δεν θα το αρχίσει ποτε.

    Οι της Μιλαν θα βάλουν τα λεφτα και θα το κάνουν. Χωρις επιδοτήσεις, ουτε ιερά χώματα χωρις πολλά θα θα θα θα κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή