Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Γλυκόπιοτο και ευωδιαστό λικέρ με μήλα ψητά

Συστατικά

4 μήλα
2 ξύλα κανέλα
2 γλυκάνισο
2 κανελες
2 γαρίφαλα
1 βανιλια φασολάκι
1 λεμόνι (Bio)
200 γρ . άσπρη (Kandis) ζάχαρη
700.ml καθαρό αλκοόλ, εγώ έβαλα βότκα

Οδηγίες

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς (αερα). Πλένουμε τα μήλα και βγάζουμε στην μέση (με ένα ειδικό για μηλο) τα κουκούτσια.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μήλα και το βάζουμε στον φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, (αλλά να μην σκάσουν). Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο βάζουμε κανέλα, γλυκάνισο, γαρίφαλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ανοίγουμε την βανιλια (φασολα) και με ένα μαχαίρι βγάζουμε την βανίλια σπορακια. Πλένουμε το λεμόνι και κόβουμε τη φλούδα του πολύ ψιλή.
Ψητό μήλο, βανίλια, λεμόνι φλούδα και ζάχαρη, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο, η βάζο (καθαρο, και περίπου 2,5 λίτρα) βάζουμε το αλκοόλ, και το κλείνουμε καλα.
Το αφήνουμε για 4 βδομάδες, να ξεκουραστεί. Το λικέρ μετά από τις 4 βδομάδες, το περνάω από το σουρωτήρι με ένα καθαρό πανί , το αφήνω να στραγγίζει καλά και το βάζω σε (καθαρά ζεστά πλυμένα μπουκάλια) έχουμε περίπου (800 μλ) λικερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου