Υλικά
5 αυγά
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Μία βανίλλια
1 μπέικιν
1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
Αλεύρι
Εκτέλεση
ενώνω
απαλά όλα τα υλικά αφού πρώτα διαλύσω την αμμωνία μέσα στο χυμό
πορτοκάλι για να αφρίσει. Κάνω μία ζύμη ελαστική. Παίρνω κομματάκια από
τη ζύμη ή ανοίγω μεγαλύτερα κομμάτια σε φύλλο, γεμίζω με μαρμελάδα ή
μερέντα και τα κλείνω σε σχήμα κρουασάν ή σαν τυροπιτάκια. Προσοχή γιατί
φουσκώνουν πάρα πολύ. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου