Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Κρουασάν με μερέντα ή μαρμελάδα


Υλικά
5 αυγά
1 κούπα γάλα
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
Μία βανίλλια
1 μπέικιν
1 κουταλιά της σούπας αμμωνία
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
Αλεύρι

Εκτέλεση
ενώνω απαλά όλα τα υλικά αφού πρώτα διαλύσω την αμμωνία μέσα στο χυμό πορτοκάλι για να αφρίσει. Κάνω μία ζύμη ελαστική. Παίρνω κομματάκια από τη ζύμη ή ανοίγω μεγαλύτερα κομμάτια σε φύλλο, γεμίζω με μαρμελάδα ή μερέντα και τα κλείνω σε σχήμα κρουασάν ή σαν τυροπιτάκια. Προσοχή γιατί φουσκώνουν πάρα πολύ. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου