17 Ιανουαρίου 2016

Ομελέτα με λουκάνικο, ντοματίνια, ξινομυζήθρα και μαραθόσπορο

ΥΛΙΚΑ

  • Για την ομελέτα
    8 αυγά
    5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    5 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
    60 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    400 γρ. λουκάνικο, χοιρινό, φρέσκο
    150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    5 γρ. μαραθόσπορο
    125 γρ. ξινομυζήθρα
    100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    Ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για την ομελέταΣε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το μαϊντανό, το βασιλικό και τη μισή ποσότητα της γραβιέρας και αλατο-πιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το λουκάνικο αρχικά και ύστερα το κρεμμύδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το μαραθόσπορο και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Βυθίζουμε τη ξυνομυζήθρα και τα ντοματίνια μέσα στο τηγάνι και τελειώνουμε από πάνω με την υπόλοιπη γραβιέρα. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να γίνει η ομελέτα αλλά να παραμείνει ζουμερή στο εσωτερικό της
     
    By chef yiannis lucacos

1 σχόλιο: