27 Ιανουαρίου 2016

Το ποπ κορν έχει και τα καλά του

Αν κάποιος σας ζητούσε να του πείτε ένα υγιεινό σνακ το μυαλό μας μάλλον δεν θα πήγαινε στα ποπ κορν.
Αποτέλεσμα εικόνας για ποπ κορν μηχανη
Κι όμως τελικά το ποπ κορν είναι λιγότερο… αμαρτωλό απ’ όσο νομίζαμε και κυρίως αρκετά ωφέλιμο για τον οργανισμό.
Όταν αυτό παρασκευάζεται χωρίς υπερβολικό αλάτι και συνθετικά αρώματα τότε μπορεί να προσφέρει τα εξής στον οργανισμό:

1) Καλύτερη πέψη

Ως φυσικός σπόρος περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που έχουν και τα τρόφιμα ολικής αλέσεως. Έχει βιταμίνες των συμπλεγμάτων Β και Ε, φυτικές ίνες και μέταλλα.
Καταναλώνοντας με μέτρο ποπ κορν θα δείτε βελτίωση των εντερικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας και της διάρροιας.

2) Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης

Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην απορρόφηση της περίσσειας ποσότητας χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ περιορίζει τα λιπαρά, ώστε το αίμα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Μειώνει επίσης τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηριοσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

3) Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα

Οι φυτικές ίνες που περιλαμβάνει το ποπ κορν ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης. Οι μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρόφιμα με περιορισμένη ποσότητα ινών είναι πιο ευάλωτοι σε διαβήτη σε σύγκριση με όσους τις προτιμούν.

Οι διαβητικοί θα επωφεληθούν, επίσης, από την ένταξη του ποπ κορν στη διατροφή τους, καθώς διατηρεί το σάκχαρο σταθερό.

4) Σύμμαχος στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με την ταχεία γήρανση των οργάνων, των νεύρων και των κυττάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου