Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Τραγούδι για πρόσφυγες θα στείλουμε στην Eurovision

Έθνικ στοιχεία στη μουσική, κάτι με βαλκανικό ήχο, αλλά και ποντιακό και στίχους για τους πρόσφυγες και την κρίση. Αυτή θα είναι η ελληνική συμμετοχή στη φετινή Eurovision και ο Θεός βοηθός.
Αποτέλεσμα εικόνας για eurovision 2016 ελλαδα
Για την φετινή επιλογή, δεν θα υπάρξει ελληνικός τελικός, αλλά απευθείας ανάθεση, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής στην Espresso.

Ο Διονύσης Τσακνής ανέφερε ότι θα επιλεχθεί ένα κομμάτι με έθνικ στοιχεία, με βαλκανικό ή ποντιακό ήχο, ενώ φέτος στον ημιτελικό της 10ης Μαΐου, δεν θα υπάρχουν χορευτές, προκλητικές εμφανίσεις και εφέ.

«Αυτά μπορούν να τα προσφέρουν άλλες χώρες και καλύτερα από εμάς. Και το σόου πάνω στη σκηνή και τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις. Η Ελλάδα, όμως, δεν βρίσκεται και δεν βιώνει αυτή τη φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάμε με ένα λυπητερό τραγούδι. Αντιθέτως θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, ξεσηκωτικό, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς στην οικουμένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου