Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ο 'Αποδυτηριάκιας' για το ΠΑΟ - Α.Ε.Κ

Είχα προβλέψει ότι η ΑΕΚ θα χάσει από τον Πανιώνιο στον αμέσως μετά τον τελικό κυπέλλου αγώνα της στα play-off. Στην πραγματικότητα δεν ήταν πρόβλεψη, άλλωστε οι προβλέψεις απαγορεύονται δια ροπάλου και με τον κίνδυνο να γελοιοποιηθεί όποιος τις επιχειρεί στο ποδόσφαιρο.
Όταν σημείωνα ότι η ΑΕΚ χάνει, δεν κερδίζει τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, απλά δεν έχασα την ευκαιρία να επισημάνω την «ελληνικότητά» της. Ότι η ΑΕΚ είναι ελληνική ομάδα. Ότι δεν αντέχει να τα βγάλει πέρα, σε τρεις ημέρες, μ' ένα ακόμα παιχνίδι αιχμής, μάλιστα αμέσως μετά την κατάκτηση του κυπέλλου.

Δεν διαψεύστηκα. Επιβεβαιώθηκα. Την ανάγκη της να «ξεφουσκώσει», να «αναπαυθεί» μετά την «υπέρβαση» στον τελικό, όπου κέρδισε για δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό, την... έκανε με τον Παναθηναϊκό. Επειδή δεν την άφησε ο Πανιώνιος, ο κακός Πανιώνιος, ο οποίος «κόντρα» με την ΑΕΚ δεν είχε απαιτήσεις ούτε για το «Χ».

Αυτό, λοιπόν, που δεν συνέβη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, προέκυψε «νομοτελειακά» στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται περί «θριάμβου» του Παναθηναϊκού, αυτό το 3-0, όταν αντιμετώπισε «αντίπαλο» και χωρίς δυνάμεις και, κυρίως, με όχι καθαρή σκέψη.

Όποιος δεν βλέπει το ελληνικό πρωτάθλημα με την εικόνα των...πρωτοσέλιδων συμφωνεί ότι θα ήταν η «έκπληξη» η νίκη της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Κι αυτή, η μία ακόμα νίκη της κυπελλούχου 2016, είναι η ...αιτία της συντριβής της 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου