Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ιταλία - Σουηδία στις 16.00

Ανάλυση από το matchmoney.gr

***«Στάντιουμ ντε Τουλούζ» (33.150 θ.), Τουλούζ.


***Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία). Καρτάκιας διαιτητής, σε 26 ματς φέτος σε κάθε διοργάνωση έδωσε 118 κίτρινες κάρτες.
Αποτέλεσμα εικόνας για ντε σιλιο italia
ΙΤΑΛΙΑ (Νο. 12): Λίγοι την περίμεναν στην πρεμιέρα με το Βέλγιο ωστόσο η Ιταλία παίζοντας τυπικά… ιταλικά έφτασε στο 2-0 και πλέον είναι σε θέση οδηγού, σε ό,τι έχει να κάνει με την πρωτιά στον όμιλο. Βέβαια υπάρχουν και οι θεωρίες συνωμοσίας και πολλά ρεπορτάζ στη χώρα που «προτρέπουν» τους «ατζούρι» να βγουν δεύτεροι, καθώς σε περίπτωση πρωτιάς το πιθανότερο είναι να πέσει στους «16» πάνω σε Ισπανία ή Κροατία.

Επί του αγωνιστικού η Ιταλία έπαιξε τέλεια τακτικά, «κλείδωσε» το Βέλγιο και χτύπησε στην κόντρα, προηγήθηκε στο 32’ με τον Τζακερίνι, είχε και φάσεις για δεύτερο γκολ. Αμύνθηκε υποδειγματικά, κινδύνευσε ελάχιστα και στις καθυστερήσεις βρήκε το δεύτερο με τον Πελέ. Και όλα αυτά ενώ εμφάνισε στην πρεμιέρα την πιο μεγάλη ηλικιακά ενδεκάδα του τουρνουά με μέσο όρο τα 31,1 χρόνια, έτρεξε 119,7 χιλιόμετρα, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στην πρώτη αγωνιστική!

Πάντως οι πρωταγωνιστές της Ιταλίας τονίζουν πως ο στόχος είναι πρώτα η πρόκριση:«Δεν πρέπει να κάνουμε κανέναν υπολογισμό, οφείλουμε πρωτίστως να προκριθούμε. Θυμόμαστε τι έγινε πριν δύο χρόνια στη Βραζιλία, κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι με την Αγγλία και μετά αποκλειστήκαμε με δύο ήττες», αναφέρει σχετικά ο Αντόνιο Καντρέβα.

Ενώ ο Αντόνιο Κόντε στη συνέντευξη Τύπου έδειξε να ενοχλείται σε σχετική ερώτηση για το αν συμφέρει την Ιταλία να τερματίσει στη δεύτερη θέση του γκρουπ: «Εγώ λέω ότι ακόμα δεν έχουμε προκριθεί, πρώτα λοιπόν προέχει να πετύχουμε τον στόχο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο δεν θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, πρέπει να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας».

Από την πλευρά του ο αρχηγός Τζίτζι Μπουφόν ανέφερε: «Η πρεμιέρα μας ήταν ενθαρρυντική, ίσως να μην το περιμέναμε ούτε εμείς αλλά ξέρουμε τα όριά μας και τι μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο. Αυτή είναι η εγγύηση ότι δεν θα αποτύχουμε στο δεύτερο ματς, το οποίο στα τελευταία τουρνουά μας προκάλεσε προβλήματα. Σεβόμαστε τη Σουηδία και τον Ιμπραΐμοβιτς, είναι πρωταθλητής και ορίζει την τύχη των ομάδων που αγωνίζεται, αλλά η αντίπαλός μας δεν είναι μόνο αυτός».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο σκόρερ του δεύτερου γκολ Πελέ είχε θέμα τραυματισμού στο χέρι αλλά και τον αστράγαλο ωστόσο το ξεπέρασε και αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά. Ο Κόντε φαινόταν έτοιμος για ροτέισον αλλά το μάξιμουμ που θα κάνει είναι δύο αλλαγές, η μία στην αριστερή πτέρυγα με τον Ντε Σίλιο ή τον Ελ Σααράουι αντί του Νταρμιάν, ενώ στον άξονα ο Φλορέντσι διεκδικεί θέση, αντί του Παρόλο.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Μπουφόν – Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Καντρέβα, Φλορέντσι (Παρόλο), Ντε Ρόσι, Τζακερίνι, Ντε Σίλιο – Πελέ, Εντερ.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Νο. 35): Απογοήτευση. Ετσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η πρεμιέρα της στο Euro κόντρα στην Ιρλανδία, τυχερή που τελικά πήρε το 1-1. Οι αντίπαλοι φάνηκαν μια ταχύτητα πιο γρήγοροι στο α’ μέρος, έχασαν ευκαιρίες, τη στιγμή που η Σουηδία προσπαθούσε να βρει πατήματα, τα οποία δεν έβρισκε. Το – φυσιολογικό – 1-0 ήρθε στο 48’, εκεί οι Σουηδοί ξύπνησαν και πίεσαν, είχαν δύο καλές στιγμές και τελικά ισοφάρισαν με αυτογκόλ – μετά από προσπάθεια Ζλάταν – στο 71’, χωρίς πάντως να ηρεμίσουν ως το τέλος. «Στα πρώτα 50 λεπτά η Ιρλανδία ήταν πολύ καλύτερη. Είχαμε δυσκολίες με το παιχνίδι τους, όμως βρήκαμε τον ρυθμό μας μετά το γκολ και είχαμε από τη μεριά μας καλές στιγμές. Ανυπομονούμε για το ματς με την Ιταλία, μας ταιριάζει περισσότερο», είπε ο Χάμρεν.

Μεγάλη η κριτική από μερίδα του Τύπου στην μεσαία γραμμή της ομάδας, τα άκουσαν για τα καλά οι Λάρσον, Κάλστρομ και Εκνταλ. Ο τελευταίος λογικά θα μείνει εκτός για να δοκιμαστεί ο Λεβίκι, τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Χάμρεν για το ποιον από τους Λάρσον ή Ντουρμάζ θα ξεκινήσει στα δεξιά. Κατά πάσα πιθανότητα εκτός και ο Μπεργκ που δεν άρεσε και έβγαλε νεύρα, πιο δραστήριος φάνηκε ο Γκουιντέτι.

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί, όμως δεν χάσαμε και αυτό τελικά είναι το σημαντικό», είπε ο Ιμπραϊμοβιτς, ξέχασε να αναφέρει πως η Σουηδία κατάφερε να μην έχει ούτε ένα σουτ στο στόχο στο ματς, ενώ αρκετοί φίλαθλοι αποδοκίμασαν την ομάδα με το σφύριγμα της λήξης στο Σταντ ντε Φρανς.

Γενικά ο Χάμρεν φάνηκε να μην έχει ακριβώς στο μυαλό του μια καθαρή ιδέα για τον τρόπο παιχνιδιού της Σουηδίας κόντρα στην Ιρλανδία. Ο Σουηδός προπονητής έχει πολλά να αποδείξει κόντρα στους Ιταλούς, άλλωστε εκείνος είπε πως είναι ομάδα που τους ταιριάζει περισσότερο.

Αγαπημένο σύνολο το 2-3 για τη Σουηδία, το έχει φέρει σε 8/10 τελευταία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Στα ίδια ματς οι Σουηδοί τρέχουν απολογισμό 4-5-1 έχοντας 5/10 over και 6/10 Goal/Goal.

Παίζεται μια θέση στην άμυνα μετά τον τραυματισμό του αριστερού μπακ Λούστιγκ. Δεν ήταν κάτι το σοβαρό, όμως ίσως ο Χάμρεν να μην ρισκάρει. Αν δεν τον βάλει από την αρχή, αριστερό μπακ θα παίξει ο Λίντελοφ – που το έκανε στο ματς με τους Ιρλανδούς όταν τραυματίστηκε ο Λούστιγκ – και στόπερ ο Γιόχανσον, που πάντως δεν φάνηκε σταθερός. Γενικά το κλίμα είναι πως ο Χάμρεν θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Λούστιγκ για να μην αλλάξει τίποτα στην οπισθοφυλακή.


ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ισακσον – Λούστιγκ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Ολσον – Λάρσον (Ντουρμάζ), Κάλστρομ, Εκνταλ, Φόρσμπεργκ – Ιμπραϊμοβιτς, Γκουιντέτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου