Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλεμαχία Trump - Clinton

Η ένταση ανεβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες εν αναμονή της πρώτης από τις τρεις τηλεμαχίες της προεκλογικής εκστρατείας ανάμεσα σε έναν απρόβλεπτο και ακρατή Donald Trump και την πεπειραμένη Hillary Clinton σε μία πρόσωπο με πρόσωπο αναμέτρηση που αναμένεται να κάνει ρεκόρ τηλεθέασης.
Η τηλεμαχία, οκτώ εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, είναι κρίσιμης σημασίας την ώρα που οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να καταγράφουν ποσοστά που φέρουν τους δύο υποψήφιους σε απόσταση στατιστικού λάθους. Η τελευταία δημοσκόπηση έδινε 46% της πρόθεσης ψήφου για την υποψήφια των Δημοκρατικών, έναντι 44% για τον Donald Trump, σε ένα ματς με τέσσερα μέρη όπου περιλαμβάνονται και οι μικρότεροι υποψήφιοι και 49% (Clinton)-47% (Trump), σε πλαίσιο μονομαχίας των δύο (δημοσκόπηση Washington Post-ABC News)

Για του δύο υποψήφιους, που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμπάθεια της πλειοψηφίας των Αμερικανών, το διακύβευμα του πρώτου ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Hofstra, είναι μεγάλο.

Η παραμικρή φράση, η παραμικρή παρεκτροπή κινδυνεύουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην έκβαση μίας εξαιρετικά πολωτικής και δυσάρεστης προεκλογικής εκστρατείας, όπου οι προσωπικές επιθέσεις έχουν αντικαταστήσει την ουσία.

Ο Donald Trump, 70 ετών, επιεικώς «ασυνήθιστος» υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λαϊκιστής show man, απρόβλεπτος, θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη στόφα του προέδρου. Υποσχέθηκε ότι θα δείξει «σεβασμό» στην αντίπαλό του που έχει αποκαλέσει μεταξύ άλλων «αχρεία Χίλαρι».


Η Hillary Clinton, 68 ετών, πολύ πεπειραμένη, πρώην Πρώτη Κυρία, πρώην γερουσιαστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, θα πρέπει να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει επαφή με ένα όχι και πολύ ενθουσιώδες κοινό που αμφιβάλλει για την εντιμότητά της.

Σε ένα μικρό δείγμα γραφής, ο Donald Trump απείλησε το σαββατοκύριακο να προσκαλέσει στο ντιμπέιτ την πρώην ερωμένη του Bill Clinton Gennifer Flowers, η οποία απάντησε ότι είναι έτοιμη να παραστεί. Ωστόσο, η επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Trump έκανε σαφές τελικά ότι η Flowers δεν έχει προσκληθεί.

«Το ότι ο Donald Trump περνά τις ώρες του πριν από το ντιμπέιτ ασχολούμενος με τέτοια πράγματα δείχνει τι είδους ηγέτης θα ήταν», σχολίασε στο CNN ο Robby Mook, επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου της Hillary Clinton.

Μέχρι και 90 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα παρακολουθήσουν την σημερινή πρώτη από τις τρεις τηλεμαχίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου