Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Ανασχηματισμός - εξπρές

Ένα βήμα πιο κοντά στον ανασχηματισμό βρίσκεται από χθες η κυβέρνηση μετά την επίσπευση, για την ερχόμενη Κυριακή, της συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την εκλογή γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας.

Σύμφωνα με την κ.α Γεροβασίλη στόχος είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων.

Η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες πάρθηκε στις Βρυξέλλες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και ανακοινώθηκε με email στα μέλη της Κ.Ε.

Αν και ο κ. Τσίπρας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε εκ νέου σε δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών».

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το Προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης» είπε η κα. Γεροβασίλη. Χρονικά, τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός θα περιμένει και την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά και μετά θα λάβει τις όποιες αποφάσεις του με γνώμονα και την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου