16 Ιανουαρίου 2017

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με λεμόνι

Υλικά

1/2 κιλό στήθος γαλοπούλας σε κιμά
1/3 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
ξύσμα από ένα λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι

Σάλτσα κρασιού:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
Χυμό 1/2 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το αυγό, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Μετά προσθέτουμε τον κιμά της γαλοπούλας και ζυμώνουμε. Πλάθουμε 20 μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μαζί με 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές για 6-8 λεπτά στο σύνολο. Μόλις ψηθούν τα αφαιρούμε και τα αποθηκεύουμε προσωρινά σε ένα σκεύος.

Προχωράμε με τη σάλτσα κρασιού.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέτριο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Μετα προσθέτουμε το κρασί και με μία πλαστική κουτάλα ξύνουμε την επιφάνεια του τηγανιού για να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα κομμάτια που έχουν κολλήσει από τα κεφτεδάκια και έχουν όλη τη νοστιμιά.

Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας και το δεντρολίβανο.

Τοποθετούμε πάλι στο τηγάνι τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε με τη σάλτσα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας.

Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τον χυμό του λεμονιού, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου