Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τσίζκεικ φούρνου με κανέλα

Υλικά για 10 άτομα

Προετοιμασία 35 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα και 30 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου
-1 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα τυριού
-2 κουτ. γλυκού κοφτά κανέλα
-600 γρ. τυρί κρέμα
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-4 αβγά
Για τη γέμιση κανέλας
-4 κουτ. γλυκού κανέλα
-1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαλακή σκούρα καστανή
-1/2 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το λευκό γλάσο βανίλιας
-100 γρ. τυρί κρέμα
-100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
σε θερμοκρασία δωματίου
-1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
-4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο πλήρες
-1 βανίλια
Για το γαρνίρισμα
-ελάχιστη κανέλα σε σκόνη



Eκτέλεση



Ντύνουμε με χαρτί φούρνου μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 22-24 εκατοστά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης, τα πιέζουμε στον πάτο της φόρμας και ψήνουμε για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150οC.
Φτιάχνουμε την κρέμα τυριού: Δουλεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα αβγά, την κανέλα, το αλεύρι και το γιαούρτι.
Φτιάχνουμε τη γέμιση κανέλας: Ανακατεύουμε σε μπολ την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλεύρι και τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο. Μοιράζουμε σε 3 μέρη τη γέμιση κανέλας. Αραδιάζουμε το 1/3 στη βάση του γλυκού. Ρίχνουμε από πάνω το 1/3 από την κρέμα του τυριού και κάνουμε το ίδιο εναλλάξ άλλες 2 φορές. Ντύνουμε τη φόρμα εξωτερικά με 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε στο σκεύος καυτό νερό μέχρι τη μέση της φόρμας και βάζουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε το γλυκό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο βανίλιας και το τοποθετούμε με κορνέ στην επιφάνεια του γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου