Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Οι πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες στον κόσμοΌπως συμβαίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος, το AirlineRatings.com ανακοίνωσε τη λίστα με τις 20 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες του κόσμου, αλλά και την αντίστοιχη 10αδα με τις ασφαλέστερες low cost αερογραμμές, μεταξύ των 425 που παρακολουθεί παγκοσμίως.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην κορυφή βρίσκεται ο αυστραλιανός αερομεταφορέας Qantas. Σύμφωνα με το AirlineRatings.com η εταιρία συνεχίζει να κατέχει το εκπληκτικό ρεκόρ με τις μηδενικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και να δίνει μεγάλη βαρύτητα στα συστήματα ασφαλείας.

Η ιστοσελίδα που ασχολείται και αξιολογεί την ασφάλεια των αερομεταφορέων δημοσιοποίησε και την κατάταξη με τις 10 πιο ασφαλείς low cost αεροπορικές εταιρίες, με βάση το γεγονός ότι κατάφεραν να αποκτήσουν την πιστοποίηση ΙOSA, δηλαδή να περάσουν τα τεστ αξιολόγησης και ασφαλείας της Διεθνής Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).Παρά τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες που σημάδεψαν τις αερομεταφορές την περσινή χρονιά, αλλά και το γεγονός πως σε σχέση το 2015 σημειώθηκαν 16 περισσότερες, το AirlineRatings.com σημειώνει πως ο αριθμός των δυστυχημάτων καταδεικνύει «μία σταθερή και συνεχιζόμενη μείωση εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες».

Σύμφωνα με τoν ιδιωτικό, ανεξάρτητο φορέα ASN (Aviation Safety Network) που καταγράφει όλα τα δυστυχήματα που αφορούν αεροπλάνα με περισσότερους από 14 επιβάτες, το 2016 σημειώθηκαν 19 αεροπορικές τραγωδίες που κόστισαν τη ζωή σε 325 ανθρώπους. Οι στατιστικές αυτές καθιστούν την περασμένη χρονιά ως τη 2η ασφαλέστερη στα χρονικά.

Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες σε αλφαβητική σειρά (με την Qantas πρώτη)
Qantas
Air New Zealand
Alaska Airlines
All Nippon Airways
British Airways
Cathay Pacific Airways
Delta Air Lines
Etihad Airways
EVA Air
Finnair
Hawaiian Airlines
Japan Airlines
KLM
Lufthansa
Scandinavian Airline System
Singapore Airlines
Swiss
United Airlines
Virgin Atlantic
Virgin AustraliaΟι 10 ασφαλέστερες low cost αεροπορικές εταιρίες σε αλφαβητική σειρά
Aer Lingus
Flybe
HK Express
Jetblue
Jetstar Australia
Jetstar Asia
Thomas Cook
Virgin America
Vueling
Westjet

1 σχόλιο:

  1. Κάποτε στο παρελθόν στη λίστα ήταν και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Δυστυχώς φρόντισαν να την εξαφανίσουν κάποιοι "επιστήμονες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή