Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο Nonos καταθέτει άποψη για τις αλλαγές στη Σούπερ Λίγκα

Οπωσδήποτε η είδηση της ημέρας είναι το ότι πλέον θα έχουμε πλέι οφ στη Σούπερ Λίγκα από του χρόνου ΚΑΙ για την ανάδειξη Πρωταθλητή.
Καιρό τώρα, θέλω να πω κάτι που σε κανένα 'έγκυρο' σάιτ, δε θα διαβάσετε:
Η Λίγκα μας είναι από τις  πλέον αποτυχημένες, χρόνια τώρα: Εμπορικά, αγωνιστικά, οργανωτικά κλπ.
Κυρίως, οργανωτικά. Γελοιότητες,
χρόνια τώρα, που με την εύκολη λύση των αναβολών υποβάθμισαν παντελώς το (ποιο;) προϊόν.
Θα έπρεπε να βλέπουν πέρα απ' τη μύτη τους, ήτοι να δούνε τι συμβαίνει στα μεγάλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης που όλοι οι φίλαθλοι θαυμάζουν και παρακολουθούν.
Έχετε δει σε κανένα απ' αυτά πλέι οφ; Όχι μόνο για τον Πρωταθλητή αλλά κι αυτά τα ελεεινά για τις θέσεις 2-5. Το είδατε κάπου; Στην Μπουντεσλίγκα; Στην Πρέμιερσιπ; Στην Πριμέρα;  ΠΟΥΘΕΝΑ.  Πουθενά, ξαναλέω. Όλοι οι Ευρωπαίοι προκύπτουν από την 

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμεγιάνγκ

κανονική περίοδο και τέλος. Ούτε πλέι οφ ούτε τίποτα. Πλέι άουτ, κάνουν αρκετές χώρες, και μεγάλες αλλά εκεί διακυβεύεται ολόκληρη κατηγορία, είναι άλλο το σκεπτικό. Όπως και πλέι οφ έχουν  οι μικρότερες κατηγορίες.
Εδώ λοιπόν, οι 18 ομάδες έγιναν 16, και τώρα πάμε για 14. Δλδ. από του παραχρόνου πάμε για ένα Πρωτάθλημα των 26 αγωνιστικών, που θ' αρχίζει  Σεπτέμβριο και θα τελειώνει Μάρτιο. Μπάσκετ θα γίνουμε. Θυμίζω ότι η Γερμανία έχει 18 ομάδες ενώ Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία 20 ομάδες. Βλέπετε ο αριθμός των ομάδων και των αγωνιστικών να έχουν επίπτωση στο θέαμα ή το ενδιαφέρον αυτών των (μεγάλων) Πρωταθλημάτων; Ούτε στο ελάχιστο.
Άρα, λοιπόν, τα μεγάλα Πρωταθλήματα έχουν 20 ομάδες, 38 αγωνιστικές, καθόλου πλέι οφ και βλέπεις μπαλάρα και τεράστιο σασπένς ως το τέλος.
Εμείς, με τους φωστήρες μας, είπαμε ότι θα δούμε μπαλάρα αν κάνουμε τις ομάδες 14 κι αν κάνουμε πλέι οφ.
Φυσικά δε φταίει η κακή οικονομική κατάσταση των ΠΑΕ (βλ. Ηρακλής φέτος, άλλοι παλιότερα), δε φταίνε τα γήπεδα - χωράφια (Ζωσιμάδες π.χ.), δε φταίνε οι καραβιές τυχάρπαστων ξένων που έρχονται να παίξουν, δε φταίνε οι άθλιες στημένες διαιτησίες, δε φταίνε οι διοικήσεις που προκαλούν τους οπαδούς, δε φταίει η ανοργανωσιά, δε φταίνε όλα αυτά μαζί ώστε αν έρθουν κάποιοι παικταράδες έρχονται στη δύση της καριέρας τους (Αλμέιδα, Λέσκοτ, Λεντέσμα,Καμπιάσο κλπ.), αλλά ΦΤΑΙΝΕ ο αριθμός των ομάδων και η μη ύπαρξη πλέι οφ.
Φυσικά, γνώμη μου είναι ότι επειδή όλα τα (γνωστά) παραπάνω ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τ' αλλάξει, πάμε στην εύκολη λύση εντυπωσιασμού. 
Όποιος νομίζει ότι το Πρωτάθλημα Ελλάδος θ' ανέβει επίπεδο επειδή οι ομάδες θα γίνουν 14, ή έπαθε πρόσφατα εγκεφαλικό ή είναι 'μυρωδιάς'.
Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου