Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Βρήκε τα 200 χιλ., αποφυλακίζεται ο Άκης

Τελικά, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε με τη βοήθεια φίλων του να συγκεντρώσει τα 200.000 ευρώ και να πληρώσει την εγγύηση για να βγει από τη φυλακή.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες και θα φύγει από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για το σπίτι της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, στο Χαλάνδρι.

Τα χρήματα φαίνεται πως συγκεντρώθηκαν από «δωρεές φίλων του». Πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν μείνει μόνο οι διαδικαστικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες έτσι ώστε ο πρώην υπουργός να βγει από τη φυλακή. Συγκεκριμένα, πρέπει να κατατεθεί η εγγυητική στην τράπεζα, αντίγραφο αυτής να αποσταλεί στην Εισαγγελία και εν συνεχεία η πράξη αποφυλάκισης, η οποία θα πρέπει να σταλεί στη φυλακή προκειμένου ο κ. Τσοχατζόπουλος να μπορέσει να βγει από αυτή.

Υπενθυμίζεται πως χθες απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το αίτημά του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ από το δικαστήριο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας μόνο δικαστής) έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στα 200.000 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί με τους εξής τρόπους: είτε με μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ενός ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Μόνο ένας δικαστής είχε την άποψη ότι πρέπει να μειωθεί το ποσό της εγγυοδοσίας στα 100.000 ευρώ.Πηγή: Βρήκε τα 200.000 ευρώ και βγαίνει από τη φυλακή ο Ακης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/333867/vrike-ta-200000-eyro-kai-vgainei-apo-ti-fylaki-o-akis#ixzz4fSDzijbc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου