Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Α.Ε.Κ - ΠΑΟ: Πιο πολλές νίκες η Α.Ε.Κ

* Απόψε (κι ήθελα καιρό να το γράψω), κοντράρονται οι ομάδες με τις λιγότερες ήττες στο φετινό Πρωτάθλημα.
Μιλώντας για την Α.Ε.Κ, είναι εκπληκτικό το στατιστικό ότι παρότι η ομάδα άλλαξε τρεις προπονητές, παρότι η ομάδα δε βλεπόταν μέχρι να έρθει ο Χιμένεθ,
παρότι είχε μακροχρόνιους τραυματισμούς παικτών που λογίζονται ως βασικοί (Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Μπακασέτας), είναι η ομάδα με τις λιγότερες (4) ήττες στο Πρωτάθλημα.
Κι αυτό καταδεικνύει πόσο κόστισαν οι πολλές ισοπαλίες σε θεωρητικά εύκολα ματς, που δεν κατέληξαν σε νίκες είτε λόγω ατυχίας είτε λόγω κακών προπονητικών επιλογών.
Η Ένωση έχει κάνει 10 ισοπαλίες, όσες κι ο Ηρακλής που όμως ... πέφτει.
Δεν είμαι απόλυτος. Δε λέω δλδ. 'αν είχαμε κερδίσει και τα 10 ισόπαλα ματς'... Όχι. Αλλά είναι κάποια ματς που ... απλά δε χάνονται. Με τον Ατρόμητο 2-0 και σε 5 λεπτά 2-2. Με τον Παναιτωλικό, παραμονές Φώτων. Μονότερμα κι η μπάλα δε μπαίνει μέσα. Με ΠΑΣ, ισοφαριζόμαστε στο 95' με οφσάιντ γκολ... Από τα 10 ισόπαλα, δεν πειράζω τα υπόλοιπα 7. Μόνο 3 πρόχειρα, θυμήθηκα, που υπήρξαν αυτοκτονίες... Μόνο με 3 από τα 10 σε νίκες, θα είχαμε 49 βαθμούς μόνοι δεύτεροι. 
Καταδεικνύεται έτσι το διπλό έγκλημα Μελισσανίδη - Μπάγεβιτς με Κετσμπάια - Μοράις.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Επειδή, πολλοί μπερδεύονται στην προϊστορία, πρέπει η προϊστορία ΠΑΝΤΑ να συμβαδίζει με τη διοργάνωση. Εδώ μιλάμε για ΚΑΝΟΝΙΚΗ περίοδο. 23 νίκες η Α.Ε.Κ, 19 ο ΠΑΟ, 13 ισοπαλίες με γηπεδούχο την Ένωση.
Ο ΠΑΟ κέρδισε τελευταία φορά με 0-2, τη χρονιά που η Α.Ε.Κ έπεσε κατηγορία. Πέρσι, που επανήλθε, επικράτησε 1-0 με γκολ του Βάργκας.
Στα 10 τελευταία ματς, έχουμε 6 νίκες Α.Ε.Κ, 3 ΠΑΟ, 1 ισοπαλία.

* Η Α.Ε.Κ  θα παίξει αγώνα Πρωταθλήματος, στις 2 Απριλίου για έβδομη φορά. Αποτελέσματα στις 2 Απριλίου: 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα.


Τελευταία φορά που η Α.Ε.Κ κέρδισε 2 Απριλίου ήταν το έτος 2006. Τότε επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού. Κρατηθείτε: Τα 2 γκολ της Α.Ε.Κ είχαν πετύχει Βλ.Ίβιτς (σημερινός προπονητής του ΠΑΟΚ)  και Λυμπερόπουλος (σήμερα με πόστο στον ΠΑΟ) και προπονητής του Λεβαδειακού ήταν ο Τ. Λεμονής (σήμερα, προπονητής του Ολυμπιακού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου