Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Λινγκουίνι με κυδώνια

«Don Pepe για την ιταλική μαφία»

Τι χρειάζεσαι:

500 γρ. λιγκουίνι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ελαιόλαδο
700 γρ. κυδώνια
½ ματσάκι μαϊντανό
10 γρ. βούτυρο αγελάδος
300 γρ. λευκό κρασί ξηρό
Αλάτι και Πιπέρι

Πως το Φτιάχνεις:
Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνεχώς και βράζουμε το μισό χρόνο από ότι λέει η συσκευασία. Σουρώνουμε και λαδώνουμε τα ζυμαρικά με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε σκεύος και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα κυδώνια σε τρυπητό τρίβοντάς τα το ένα με το άλλο συνεχώς έτσι ώστε να φύγει όλη η άμμος από τις γραμμές του όστρακου. Μόλις καθαρίσουν από την άμμο τα κυδώνια ξεκινάμε να πλύνουμε τον μαϊντανό και να τον ψιλοκόψουμε αφότου τον καθαρίσουμε από τα κοτσάνια του. Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις χτυπάμε στο μούλτι με τα 50 γρ. ελαιόλαδου. Έτσι έχουμε κάνει ένα φρέσκο σκορδόλαδο για να το χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα κυδώνια με το κρασί και καπακώνουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας, το οποίο καλύπτει όλο το τηγάνι για να αχνιστούν και να ανοίξουν τα κυδώνια. Προσοχή, αυτά που δε θα ανοίξουν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα πετάμε. Αφότου ανοίξουν, βάζουμε τα μακαρόνια, το βούτυρο, το σκορδόλαδο, αλατοπιπερώνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά: Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια για να μη χάσουμε το άμυλο ώστε να δέσει η σάλτσα. Επίσης, για να καταλάβουμε ότι το κυδώνι έχει καθαρίσει εντελώς από την άμμο παίρνουμε ένα και το χτυπάμε επάνω στον πάγκο. Στην περίπτωση που δεν πέσει κόκκος άμμου, έχει καθαρίσει εντελώς.

- See more at: http://www.oisyntagesmou.gr/sintages_psaria-thalassina/linguini-me-kudwnia#sthash.VbHbWWzK.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου