Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αυξήσεις σε χαμηλόμισθους ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Αυξήσεις έως 46,7% έδωσε η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στους χαμηλόμισθους εργαζομένους της πρώην «Μαρινόπουλος», την οποία πρόσφατα απορρόφησε.
Η εταιρεία (με ιδιαίτερα καλή φήμη στον χώρο λιανεμπορίου) ενημέρωσε με ανακοίνωση που έστειλε προς όλα τα καταστήματα του πρώην δικτύου της «Μαρινόπουλος» (σ.σ.: και νυν Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη) ότι προχωράει σε άμεσες μισθολογικές αυξήσεις σε όλους τους χαμηλόμισθους της εξαγορασθείσης εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι, από 1η Μαΐου ο μηνιαίος μισθός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, ο οποίος είναι κάτω των 860 ευρώ, αυξάνεται, με χορήγηση εταιρικής παροχής, ώστε να ανέρχεται στο ποσό των 860 ευρώ. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος ο οποίος είχε μεικτές απολαβές της τάξης των 586 ευρώ τον Απρίλιο, θα δει στο τέλος του τρέχοντος μήνα τις απολαβές του να αυξάνονται σε 860 ευρώ, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 46,7%. Αναλογική θα είναι και η αύξηση προς τους ωρομίσθιους και τους εργαζομένους μερικής απασχόλησης (π.χ., τετράωρους).

Για παράδειγμα, εργαζόμενος με τετράωρη απασχόληση, ο οποίος τον Απρίλιο έλαβε 293 ευρώ, τον Μάιο, με βάση τον μισθό των 860 ευρώ, θα λάβει 430 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου το 60% των εργαζομένων στην πρώην «Μαρινόπουλος» ήταν στην κατηγορία των ωρομίσθιων και της μερικής απασχόλησης, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να ωφελείται από την απόφαση της διοίκησης «Σκλαβενίτη». Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ομίλου με την κίνηση αυτή προσπαθεί να μειώσει στο μέγιστο δυνατό τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στον όμιλο ανάμεσα στους παλαιούς εργαζομένους της «Σκλαβενίτης» με τους νέους, που προέρχονται από την πλευρά της πρώην «Μαρινόπουλος - Carrefour».

Αν και ο ακριβής αριθμός των ωφελούμενων εργαζομένων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, αυτοί υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες, καθώς το σύνολο των υπαλλήλων της πρώην «Μαρινόπουλος» ανερχόταν σε πάνω από 10.000 άτομα, με έναν μεγάλο αριθμό να έχει αποδοχές κάτω από τα 860 ευρώ. Υπενθυμίζεται, όπως αναφέρει, η εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου", ότι σε αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει και ο όμιλος «Παντελιάδης» μετά την εξαγορά της «Βερόπουλος» και την ενσωμάτωση της στο δίκτυο των «MyMarket».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου