22 Ιουλίου 2017

Ψαρονέφρι ψητό



Υλικά
1/3 φλυτζανιού μέλι
1/3 φλυτζανιού σάλτσα teriyaki
3 κουταλιές σούπας ξανθή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας τζίτζερ φρέσκο, κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κουταλιές κέτσαπ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλιά γλυκού πιπέρι καγιέν
2 ψαρονέφρια 1/2 κιλού το καθένα
Ρύζι για συνοδεία


Εκτέλεση 

Σε βαθύ μπολ βάλτε τα 8 πρώτα υλικά και ανακατέψτε καλά
Τοποθετήστε τη μαρινάδα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και βάλτε μέσα τα δύο ψαρονέφρια
Βάλτε τα στο ψυγείο για 8 ώρες ή για μια νύχτα και γυρίστε τα κάπου κάπου
Βγάλτε το κρέας από τη μαρινάδα αλλά μην την πετάξετε
Ψήστε το κρέας σε καυτό γκριλ ή καλύτερα σε μπάρμπεκιου για 20-35 λεπτά συνολικά
Περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα, κατά βούληση
Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου