Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017

Πώς να φτιάξετε αντικουνουπική παγίδα


Μια «παγίδα» για τα κουνούπια ή, με άλλα λόγια, ένας ήπιος για εσάς, αλλά ιδιαίτερα τοξικός για τα κουνούπια τρόπος για να προστατέψετε και εσάς και την οικογένεια σας. 

Θα χρειαστείτε:
1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)
1 κούπα νερό (200ml)
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)
1 γρ. μαγιά

Πως θα το φτιάξετε:
Κόβετε το μπουκάλι στη μέση. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε στον πάτο του μπουκαλιού. Προσθέτετε τη μαγιά η οποία θα δημιουργήσει διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια. Στην συνέχεια θα πρέπει να τοποθετήσετε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω και να το κολλήσετε με μονωτική ταινία. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (το οποίο έλκει τα κουνούπια) αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε.

Μερικές ακόμα αντικουνουπικές συμβουλές:

Επειδή τα συγκεκριμένα έντομα συνήθως προσελκύονται από διάφορες μυρωδιές του σώματός μας (ιδρώτα, αρώματα, αντιηλιακά κ.λπ.), φροντίστε να κυκλοφορείτε όσο πιο «άοσμη» μπορείτε.

Εκτός από το βασιλικό, και οι γλάστρες με κατιφέδες αποτελούν φυσικό απωθητικό για τα έντομα, επειδή τα άνθη του αναδίδουν ένα άρωμα που αντιπαθούν.

Ένας απλός ανεμιστήρας μπορεί επίσης να κρατήσει τα κουνούπια μακριά. Οι πηγές στάσιμου νερού (το εναπομείναν νερό σε γλάστρες, μπολ νερού για το κατοικίδιο, υδρορροές, σκουπίδια κ.λπ.) αποτελούν ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξης των κουνουπιών γύρω από το σπίτι και την αυλή σας, οπότε φροντίστε να τις «στραγγίζετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου