Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Αύριο η τελευταία μέρα για POS

Υποχρεωμένοι να διαθέτουν στις επιχειρήσεις τους τερματικά αποδοχής καρτών (POS) είναι περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες, από 85 επαγγελματικές κατηγορίες, με την προθεσμία για την εγκατάστασή του να λήγει αύριο, Πέμπτη 27 Ιουλίου. Ήδη τις τελευταίες μέρες πλήθος επαγγελματιών σπεύδουν στις τράπεζες, προκειμένου να προμηθευτούν τα μηχανήματα, καθώς το πρόστιμο για όσους δεν διαθέτουν POS είναι 1.500 ευρώ. Αν το πρόστιμο καταβληθεί μέσα σε ένα μήνα, μειώνεται στα 750 ευρώ.

Από αύριο, μάλιστα, οι ελεγκτικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε ελέγχους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν επαγγελματίες, που ήταν υποχρεωμένοι να προμηθευτούν POS το έχουν κάνει.

Ποιοι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016, όσοι προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριάντα (30) ημερών προ της παρέλευσης της προθεσμίας οφείλουν να συμμορφωθούν εντός 4 μηνών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ.

Όσοι δε, προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή στη σχετική μεταβολή μετά την προθεσμία οφείλουν να συμμορφωθούν μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου